På väg hemåt igen

Innan vi for hemåt tog vi ”genvägen” upp efter Gästrikekusten. Vi sammanstrålade med goda husbilsvänner i Trollharen. Där finns det både några platser för husbil, men framförallt en mycket trevlig restaurang. Och en fiskbutik.

Till frukost tog jag en kort vända i skogskanten och det blev en hel tallrik med blåbär och smultron. Lika gott som kvällens middag!

Sedan for vi vidare till Söderhamn för att hälsa på svåger och svägerska. De har ett jättefint sommarställe alldeles utefter kusten. Tyvärr har vi lite svårt med vår stora bil att parker nära. Men med våra nya elcyklar är 1.5 km ingenting. Här fick vi helpension med både god middag och härlig frukost innan vi rullade vidare.

Ett snabbt stopp hos vänner i Harkskär och då passade vi på att stanna över natten i Bönan. Där finns en grusparkering alldeles bredvid den gamla lotsfyren.

Nästa stopp blev Sala. Vid Silvergruvan finns en bra ställplats men hela området är stängt pga covid-19. Vi sov skönt, inga spöken kom från gruvhålen. Vår nästa anhalt blev strax utanför Arboga. Närmare bestämt Hjälmare Docka. Här finns ca 12 platser för 150 kr natten. Tillgång till toalett och dusch vid caféet.

Sidta stoppet blev Åmmeberg, inte så långt från Zinkgruvan. Eller Askersund. I hamnen finns det plats för 6 husbilar. 150 kr/natt inkl el. toalett och dusch samt tömning. Fint precis bredvid sjön

Nu blir vi hemma, ett tag, för att tvätta och fixa lite annat smått och gott.

8 reaktioner till “På väg hemåt igen

  1. Ni ser ut att ha haft trevliga dagar och en lugn och bra hemfärd.
    Härliga små pärlor som ni parkerat vid.
    Allt gott!

  2. Fina platser ni stannat till på. Hjälmare Docka var vi till för ett tag sedan men övernattade inte utan åt en räksmörgås.
    Ha det bra

  3. Hjälmare Docka har vi inte besökt ännu och det blir inte denna gången heller. Finns många fina platser neröver också :-)) Vi hinner tyvärr inte förbi er denna gången men det kommer fler ggr förhoppningsvis :-)) Kram till er

Kommentarer är stängda.