Lagos

I morse lämnade vi Altura och vännerna bakom oss. Först for vi upp till Castro Marim och ställplatsen där, för att tömma och fylla. Sedan följde vi väg 125 hela vägen västerut, till Lagos. På kartbilden nedan vill inte gogglemaps välja ”rätt” väg. Vi for närmare kusten vid Faro. Det blev ungefär 14 mil.

Framme på ställplatsen i Lagos, parkerade vi. En synnerligen trist plats, men vad får man för 3 € N37.115695,W 8.678544. Här finns möjlighet till tömning. Vatten, dusch och tvätt/torkmaskin kostar extra. Ett halvsvajigt wifi finns.

Sedan tog vi ut cyklarna och tog en tur ner på stan.

Det var en fin strandpromenad. Där fanns det marknadsstånd men inget som lockade oss. Kikade lite på nån korkväska men såg ingen jag gillade.


Det var lite mysiga gränder med mycket barer och restauranger och en hel del ”turistbutiker” med flipflops och prydnadssaker märkta Portugal. Inget jag faller för….

Kust och hav är ju alltid kust och hav. Nånting rofyllt. Vackert. Oändligt.

Sedan cyklade vi tillbaka till husbilen. Jag passade på att skölja upp lite tvätt. När jag pysslade med det, kom carthagogrannen från Tyskland tillbaka. Det visade sig att det var vänner från camping Torre del Mar. Vi hade platserna mittemot varandra några veckor, i december. Kul att träffas här och vi kommer att ses i Torre del Mar också.

12 reaktioner till “Lagos

  1. Vi var ett dygn i Lagos förra säsongen. Inget speciellt, även om det så klart är mysigt i gränderna. Ställplatsen duger fint för en natt men inget vi skulle vilja bo på fler nätter. Och Lagos drog inte tillräckligt för det heller 🙂

  2. Vi har strosat runt i Lagos många gånger. Men aldrig stannat på stälplatsen under våra fyra år i Portugal. Lagos åkte vi och tankade gasol och fikade i marinan.

  3. Jag får säga som Dessan, även denna parkering hade gjort mina ägare väldigt nöjda just nu.
    Mina ägare älskar att gå omkring i sådana mysiga gränder som ni bjuder på bilderna, och sedan att hoppa i havet ja då är nog lyckan fullständig.
    Hoppas ni får njuta vidare och intressant att följa er resväg.

Kommentarer är stängda.