Gränsö utanför Västervik

Vi kom hit till Gränsö, strax efter lunch. Tidigare hade sagt hej då till våra vänner, som for hemåt Tranås. Här på Gränsö, for vi till Gränsö Slott och parkerade. Parkeringarna närmast slottet är för personbilar, men lite längre in efter vägen står det markerat speciella platser för husbil. N57.762833, E16.687291 Här kommer vi att stå bra inatt. Inga faciliteter finns, men möjlighet till att använda toalett alldeles nära parkeringsplatsen. Vi hittar inga skyltar om att det kostar något.

Efter en lätt lunch tog vi en promenad för att kika på omgivningarna. Vi gick först till Slottet.

Platsen har riktigt gamla anor. Det ursprungliga slottet bestod av en huvudbyggnad i trä, byggt i början av 1800-talet. Efter en restaurering brann slottet och större delen blev förstört 1993. Men man byggde upp det igen och är idag ett populärt utflyktsmål med servering, båtbrygga, konserter och utställningar. Samt spa och konferenshotell.

På vår promenad hittar vi den lilla ön Ekholmen.

Ön är också ett naturreservat med massor av vitsippor och liljekonvaljerna är också på god väg. Vi såg mycket knoppar. Så om några varma dagar kommer det att dofta fantastiskt av liljekonvalj här.

Det var verkligen fint att gå runt ön med sin skog, blomster och havsglitter. Tyvärr är vinden kall men då får vi sitta inne i husbilen och ha det skönt resten av kvällen.

11 reaktioner till “Gränsö utanför Västervik

  1. Härlig natur.
    Liljekonvalj får min manlige ägare att tänka på morsdag. Då har alltid hans mamma fått en rejäl bukett med härligt doftande liljekonvaljer.

  2. Otaliga gånger är de gånger under årens lopp, som vi gästat platsen där ni står. Själv älskar jag att gå Gränsö runt. ”Det ät för långt & tråkigt” säger Birgitta. Minst lika mycket gillar jag alla liljekonvalljer och Slottscaféet. Det senare är alltid öppet, men liljekonvaljerna går fort över.

  3. Ser himla trevligt ut! Och naturen har börjat vakna ser jag. En härlig blandning av favoritplatser och nya platser är en härlig mix tänker jag, och denna nya kanske blir en favorit?

    1. Det är en fantastisk tid i naturen nu. Visst är en mix bra och har man inte behov av en massa butiker, är detta ställe verkligen trevligt! Rekommenderas!

Kommentarer är stängda.