Libanesiska smårätter

På Påskdagen var vi lite trötta allihopa. Även kissemissarna.

Så vi satt bara och slappade i solen under dagen. Tog nån liten promenad men annars blev det inte många knop. På kvällen åkte vi in till Södertälje. Vi bytte ut påskmat mot Libanesiskt. Det var min önskan eftersom Elin och Hampus ville bjuda på födelsedagsmiddag, eftersom jag fyllde förra helgen. Och mat är ju en bra present 😊

Bord hade bokats bord på Downtown Steakhouse & Meze

Här åt vi gott och jag valde en meny med många Meze. Meze är smårätter och man får lite av mycket, om man så säger.

Här har vi Hummus (kikärtsröra) Baba ghanoush (kryddad auberginröra) Labneh (iryddad youghurt) Mhamara (stark paprikaröra) Tarator Djej (kycklingröra) Tabbouleh (persiljesallad med bulgur)

Här några varma Meze. Grillad halloumi, Rakakat Jebneh (ostfyllda filodegsrullar) Kebbe Trabloise (friterade bulgur bollar med nötfärs) Jawaneh (kycklingvingar) Fatayer Sabanegh (piroger med spenat) Sambosek (nötfärspiroger)

Gissa om vi blev mätta?!

8 reaktioner till “Libanesiska smårätter

  1. Wow så gott det ser ut! Har aldrig ätit libanesiskt så det får vi prova inser jag. Älskar ju hummus och baba ghanouch så borde kunna bli mätt på det och hallloumin 😀

  2. Ägarna har aldrig ätit libanesiskt men det ser väldigt gott ut så är helt säker på att ni blev rejält mätta och belåtna.
    Om jag inte sagt det, grattis från mig och ägarna!

Kommentarer är stängda.