Frukter

Här nere kan vi verkligen frossa i frukt och grönsaker. De har mognat på plats och smakar så mycket mera. Tänk dej en solmogen, saftig apelsin. Finns det nåt godare? Denna 6 kg kasse köpte vi på Mercadona och vi betalade € 0.56 per kilo. Förresten – undras om apelsinerna vill bli juice, eller om de pressas till det…. 🤣

Idag smakade vi en Cherimoya för första gången. Det var en otroligt god och krämig frukt. Jag tyckte den påminde lite om jordgubbar och grädde. Den sägs ha läkande egenskaper och den är även rik på kostfiber som hjälper till att förhindra absorption av kolesterol i tarmen. Kostfiberna hjälper också skydda slemhinnan i tjocktarmen från exponering av giftiga ämnen. Cherimoya innehåller flera antioxidanter och har visat sig ha anti-cancer och anti-malaria egenskaper. Så har frukten ett väl avvägt natrium/kaliuminnehåll. Bra kalium i kroppen hjälper hjärta och blodtryck. Rena mirakelfrukten om man ska tro på det som skrivs! Oavsett är den så god så det blir nog en om dan framöver ☺️

Ananas måste jag också skriva några rader om. Den minsta vi hittat vägde 1.8 kg och är också fantastiskt god. Hemma kan jag bli lite ”bortdomnad” i munnen efter några skivor, men här är den bara söt och god. Och billig.

Bananerna likaså. Ca € 1/kg. På bananerna ligger en Kakifrukt. Eller Sharon. Vet inte riktigt vem som är vem. Oavsett så är den god att skiva ner i en vanlig sallad. Eller i fruktsallad.

17 reaktioner till “Frukter

 1. Ni kommer hem som friska och nya människor. Saronfrukt är en av våra favoriter. Varje morgon pressade vi apelsinjuice med en citron i. Du/Ni minns att jag skrev att ni skulle ha ctruspress med er.

  1. Jajamen 😊 och citruspressen får jobba varje morgon. Att blanda 1 citron i har vi inte gjort men det är nog inte fel. Citron är ju också en väldigt nyttig frukt. Tack för det tipset också

 2. Oj vad gott! Även ägarna har börjat pressa apelsiner men inte alls så söta och goda som ni hittat. Hos ägarna blir det blandning av apelsiner och clementiner.
  Är ju så spännande att testa nya frukter som inte finns i Sverige. Detta får ägarna att tänka på sona resor till Thailand där de hela tiden letade efter något ny frukt att testa.
  Fortsätt pressa och ät härligt god frukt!

  1. I Thailand finns det väl också väldigt mycket god frukt. Jag glömde skriva om mangon, som är gigantiskt stor 😜 visst är det gott med egen pressad morgonjuice så det gör ni rätt i. Pressa på, men känn er inte pressade 😉🤣

 3. Så härligt med frisk frukt! Man behöver faktiskt inte åka längre än till Tyskland för att det ska finnas större utval som smakar mera/bättre än i Sverige, men kan tänka mig det är ännu bättre längre söderut!
  Härlig Naranjas-skämt i början där förresten!

 4. Tänk att ha egna apelsiner på tomten! Bara att hänga en påse på sidospeglarna så kan de hänga där tills de tar slut.
  Tyvärr så går det inte med bussidospeglarna, ni får nog hitta på något annat sätt för att få apelsiner på tomten, hi hi
  Kramizar

  1. Haha nu hänger de på staketet som finns mellan platserna här i Rincón. I morgon kör vi in på Torres och då sätter vi upp vårt tält, så då får apelsinerna bo där 😊
   Kram till er båda

 5. Visst är det lyxigt med all frukt här nere – billigt och gott! Vi köpte förut 5-kilossäckar med underbara apelsiner på ett byggvaruhus (!) här i stan. 1,90 euro per säck. Men dom la av med dom, vilket var synd.
  Så här när det lackar mot jul är apelsinerna verkligen superdupergoda! 🙂

 6. Visst är frukt gott och nyttigt,vi avnjuter det var gång i Canaris! 🙂
  Dom är ju mycket goare o billigare än här hemma!

  Trevlig 1:a AdventsKram

Kommentarer är stängda.