Mera Silves

Vi är kvar i Silves då det finns mycket att upptäcka här

Det finns många mysiga gränder. Och en del slutar, eller börjar, med en lång trappa.

Restauranger och barer – och många är öppna. Det ger ju lite liv i stan och det känns inte ”vinterstängt” som vi upplevt nånstans tidigare.

Mycket kakel och utsmyckning. Precis den jag bild jag haft av Portugal.

Här i Silves målar man även de grå, trista elskåpen. Färgklickar med konstverk på. Det enda vackrare än det andra.

Vi var några par som tillsammans åt lunch på restaurangen ”Casa Velha de Silves” Inomhus var det nästan fullsatt när vi kom. Vi åt meny, lite snack med oliver och bröd först. Sedan valde Göran och jag fisk. Jag valde Bacalhau och Göran valde Dorada (den platta överst till hö) Doradan var godast. Bacalhau påminde om grillad lutfisk. Gott men…. Till dessert valde jag en apelsinkaka och Göran en chokladmousse. Båda två hade vunnit massor om de serverats med en kula vaniljglass eller lite grädde. Men vad kan man begära för €7.50 /person.

Portugal är ju också en mycket stor korkproducent. Många butiker säljer allt från korkunderlägg till hattar och bikinis. Jag är förvånad över att materialet är så mjukt! Och faktiskt riktigt fint, mycket av det.

11 reaktioner till “Mera Silves

  1. De målade elskåpen såg vi inte när vi var där för två år sedan. Jättefina! Målningarna påminner om Estepona där många bostadshus har fått sina gavlar målade av traktens konstnärer. Målningarna ger ett glatt intryck av städerna och jag tror att allt annat klotter minimeras.

  2. Ser jättemysigt ut där i Silves! När vi var på Madeira så var det korkprylar överallt. Saker en absolut inte kunde tänka sig, som trosor t.ex.

  3. Bachalau var ingen höjdare enligt oss heller. Kändes som överstekt fryst torsk 😬
    Korkväskorna var fräcka, fick investerat i en tillsammans med glasögonfodral 😉

Kommentarer är stängda.