Karlskrona

När vi lämnade Karlshamn åkte vi lite österut, till Karlskrona. Vi ville se lite mera av stan och kika på Marinmuseet. Det finns en ställplats ganska centralt på kajen, så där stannade vi. Den är på gångavstånd från museet. Bra uppmärkta platser. Soptunna på platsen men till dusch, toalett, bastu och tvättmaskin var det ca 400 m. Tömning och fyllning finns på andra sidan havsviken, dvs man måste köra dit. Nåväl vi betalade 180:- och vill man ha el kostar det 20:- till. Så gick vi iväg till museet

Här fanns modeller av båtar. En stor ubåt man kunde kika in i (fy 17 så trångt!) galionsfigurer och en massa annat att titta på och lära sig om. Jag var dock inte så imponerad eftersom jag väl inte är nån ”båtmänniska”

När vi kom tillbaka till ställplatsen satte vi oss utanför bilen och fikade lite. Njöt av lugnet och utsikten, även om vi inte stod på första parkett. Plötsligt kom det ett stort danskt fartyg och lade till. Sedan ett till. Från Estland. Och ett till. Och ett till. Och 7-8 till. Det blev inte en gnutta havsutsikt och alla brummade och gick. Och luktade diesel.

Efter ett tag fick vi veta att det är alla gränspatrullfartyg som var med på den stora övningen, där de fångade upp popcorn…. Det blev en mycket bullrig natt och det var skönt att fara därifrån.

19 reaktioner till “Karlskrona

 1. Vi var i Karlshamn i början på 2000 talet parkerade på kajen lugnt och skönt MEN kl 22,00 då startade diskot var bara att dra vidare. Mot Pukavik finns en av vägverkets parkeringar där stannade vi.
  Annars så gillar jag att gå runt och titta på båtarna fast jag inte är en båtmänniska.

 2. Oj! va snopet att alla dessa kom o ställde sig för den fina utsikten 😦 Diesel lukt är ju inget vidare heller. Det är ju det som är det bästa med husbil…att enkelt kunna flytta sig därifrån :-)) Kramar till er båda vänner

  1. Ja det blev lite snopet när det var så många! När den första kom var det ju bara lite häftigt. Visst kan man bara dra och tänkte så, men vi hade ju betalt 😎 (vi är ju snåla smålänningar 😂)
   Kram till er med

 3. Blekinge brukar ligga långt ner på vår Bucketlist men förra sommaren tog vi oss i kragen o gjorde en visit. Har ni tid så besök gärna Kristianopel, väl värd ett besök, med sin historia och danska inslag.

  Annars otur med det nautiska besöket!

 4. Nämen ajdå… Det är väl sånt som man brukar kalla för ”Taskig tajming”. Synd att ni fick utsikten sabbad och en bullrig natt.
  Minns en gång när vi fått en tältplats anvisad på en campingplats i Frankrike. En ”egen tomt” med höga häckar runt. Såg jättefint ut! Tittade på varann och sa:
  – Undrar vad det är för fel på den här då?
  Å just då kom tåget preciiiis på andra sidan häcken. Haha! Blev inte heller en lugn kväll och natt 😀

Kommentarer är stängda.