Prästänget, Örnsköldsvik

Vädret håller i sig. Det är snustorrt och väldigt varmt. Tropiska nätter. Vi smutsar inte ner våra kläder, vi svettas ner dem. Därför var det nu dags för ett campingbesök. Vi hittade en liten, trevlig camping strax utanför Örnsköldsvik. Prästänget. Dem drivs av EFS (evangeliska fosterlands-stiftelsen) Vi hade turen att få en skuggig plats. Ca 50 från Moälven som flyter förbi. Där badar vi dagarna i ända. Om vi inte sköter det där praktiska man behöver i bland, som tvätt och städ. Servicehuset har inte så hög standard men är rent och funktionellt. För 200:-/natten har vi plats, el, latrintömning, fyllning av färskvatten, dusch, bad i älven. Vi får låna kanot eller trampbåt och det finns glass och hembakat fika att köpa.

Alldeles bredvid finns också Naturkompaniet/Fjällräven som har en outlet här. Jag har alltid trott att outlet betydde att stora kedjor sålde ut delar av produktionen till billigare priset, så denna försäljning sker utan mellanhand. Men jag tvivlar på den betydelsen.Jag köpte inte ett par strumpor för 199:- Även om de var nedsatta med en hundring 😎 Hu så dyrt.

13 reaktioner till “Prästänget, Örnsköldsvik

  1. Birgitta och min absolut första korta semesterresa tillsammans, gick bland annat till Arvidsjaur. Bilen var en Saab V4 och året var 1969. Vi hade aldrig varit i Stockholm tidigare. Vi lämnade Aneby fram på lördagsförmiddagen och tänkte stanna före Stockholm, för det lät lite otäckt att köra in där. Vi hade aldrig varit där. När vi reste talet på kvällen, var vi Ö-vik och klockan var halv tolv på kvällen.
    Kram & Må gott

  2. Ni har verkligen hunnit med en hel del här uppe i Norr☺️ Kul att vädret varit med er också👏🏻Kram

Kommentarer är stängda.