Roms höjdpunkt

Vi har fått frågan om vad som var bäst med Rom och vi tycker det är lite svårt att svara på. Det beror ju på vad man vill just då, vilket humör man är på och även lite vad det är för väder. Därför blir det som att jämföra äpplen och päron – båda är goda, men just nu är jag sugen på det ena. Men ska jag lyfta fram något speciellt så blir det Vatikanmuseerna med Sixtinska Kapellet. En enorm samling med statyer, gobelänger och målningar. Tyvärr fick vi inte fota inne i Sixtinska Kapellet men om du googlar så hittar du ändå bilder därifrån. Sixtinska kapellet är ju Påvens privata kyrka och det händer emellanåt att alla besökare körs ut därifrån för att Påven kommer.

Här nedan ser du ett urval av bilder från museerna. Tyvärr hade jag inte block och penna med mig och kan därför inte beskriva allt vår guide berättade för oss. Vi hade redan hemifrån bokat inträdesbiljetter på viatorcom.se Vi fick en mötespunkt, innan start kl 9.00 där hela gruppen samlades. Vi hade valt en engelsktalande guidning. Vid museets ingång gick vi bara förbi de långa köer som väntade i ösregnet och inne så fick vi sedan typ öronproppar, så vi kunde höra vår guide under turen. v1

v2Takmålningarna är fantastiska, inte bara de berömda inne i Sixtinska kapellet utan även i andra pelarsalarv3Hercules staty, för ovanlighets skull i brons, jämfört med andra som oftast är av marmor
v4
v5Det var nästan svårt att gå omkring i museerna eftersom jag ville titta överallt. I taken, på golven och på väggarna – högt som lågt. Det var inte många centimetrar som inte var prydda
v6
v7
v8
v9Här en enormt stor gobeläng som skildrar Jesu Uppståndelse
v10
v11Som kontrast tyckte vi mycket om att strosa i de kullerstensbelagda gränderna, titta på folk och njuta en cappuccino i skuggan.


10 reaktioner på ”Roms höjdpunkt

  1. Dom kan (eller kunde i allafall) Italienarna. Det sägs att det tog 4 år för Michelangelo att måla taket samt att han bidde ställningar som han faktiskt stod på. Den arbetsmiljön känns ju inte så bra…..
   Kram

 1. Fint där. Rom har massor att bjuda på. Att strosa och få del av atmosfären är kul, liksom att ta sig runt med spårvagn och uppleva de olika stadsdelarna. Det finnas alltid något nytt att upptäcka när man kommer dit.

  1. Ja jag kan tro att det finns mycket nytt att uppleva även om man kommer till Rom för tjugonde gången och det är ju mysigt – alltid ett nytt äventyr!
   Kram

Kommentarer är stängda.