Trafik och mat i Rom

Trafiken i Rom är väl som i andra städer kanske. Tät, snabb och intensiv. Och trång. Jag förstår varför så många kör Smart, Renault Twizy eller Fiat. Småbilar står dessutom parkerade på tvärsen mellan ”vanliga”bilar som parkerar”normalt” Eller normalt och normalt…… I gathörn, med ena hjulparet på trottoaren, mot färdriktningen och med en dm mellan bilarna. Med andra ord-definitivt inte husbilsvänligt.

Redigera

Jag är också glad att jag inte går omkring i högklackat

När det gäller mat är ju italienarna kända för att hitta bra råvaror så maten blir av hög kvalitet. Och det tror jag stämmer. Inte en gång blev vi besvikna på maten. Servicen var dock bristfällig på nåt ställe.

Lasagne, spagetti Carbonara, tryffelpizza, Tiramisu

Hamburgare som inte är maskinpressad, Bruschetta med tomat, Croissant och Cappuccino, mera lasagne

Saltimbocca a la Romana, en ny portion Carbonara, Cappuccino och Torta de la Nonna samt creme Brulee


6 reaktioner på ”Trafik och mat i Rom

  1. Mat är det enda italienarna riktigt duktiga på. Bara det finns någon som kan engelska, det är oftast inte fallet. Trafiken ja, där finns mycket att önska. Visst sitter många och kammar sig vid trafikljusen och glömmer att komma iväg. Kram

    1. Det är roligt att se Italienarnas hantering av råvarorna. Inget färdigfabricerat, inget slarv utan allt hanteras varsamt. Som hamburgaren vi åt – den var ojämn, inte helt rund och hade en fantastisk god smak.
      Sitter nån och kammar sig först i en kö, har nog de 10 närmast bilarna hunnit tuta innan den kommer iväg
      Kram

Kommentarer är stängda.