Cykelsemester?

Det drar ihop sej till semester. Husbilen är snart packad och redo för avfärd. Igår blev det dock ett inköp som gör att vi får stuva om lite i garaget på bilen. Min gamla (den är 45 år!) Monark minicykel har nu fått ge plats för en hopvikbar elcykel. cyklarVI har funderat ganska länge på en elcykel men inte varit riktigt redo att ”slå till” Frågorna har varit många – Ska det vara en fullstor eller hopfällbar? Hur måna växlar är nödvändigt? Batteristyrka? Vikt? Vi har nästan bestämt oss för en modell men sedan förkastat, Ja så har vi hållit på och velat, fram och tillbaka. Förra helgen klarnade det dock en hel del. Eftersom det var så fint väder, bodde vi i bilen, nere på Hätte Camping. Där pratade vi med en av grannarna och frun har en fullstor elcykel. Vi fick testa och provade dessutom att packa in den i husbilsgaraget. Vi har ett mycket rymligt garage men den cykeln tog enormt mycket plats. Att då dessutom ha två stora cyklar, gör då att vi inte får så mycket golvyta kvar. Det gjorde vårt val enkelt. Så igår införskaffades två hopfällbara. Naturligtvis ville vi genast prova dem och det gick betydligt fortare i uppförsbackarna än vanligt. Nu ser vi fram emot att komma iväg på semestern och upptäcka nya platser, både med husbil och elcyklar.

 


14 reaktioner på ”Cykelsemester?

 1. Välkommen till gänget vänner o grattis till inköpet.:) Uppförsbackarna är bäst med el-cykel. Då swissar man förbi alla andra som håller på att trampa sig gröna i ansiktet. Vi har ju lika stort garage som det ni har, så minicyklar funkar bäst ändå. Kram

  1. Har hunnit prova dem lite grand och det är precis som du säger – i uppförsbackar var det suveränt!
   Kram

 2. Ja att elcyklarna swissar förbi oss med vanliga cyklar kan vi skriva under på, inte bara i backar med också i motvind. 😳🙄
  Stora cyklar behöver man ju bara om cykeln är huvudförflyttningsmedlet och på längre sträckor, så det räcker säkert längre med en hopfällbar elcykel än en vanlig hopfällbar. 😊
  Bara ett litet tips på era färder; det går fort med elcykel och det är lätt att det blir missförstånd bland cyklister då man tror att elcyklisterna är vanliga cyklister som lägger sig i ledet och inte som mopedister som kör om. Har sett trassliga tillfällen på cykellederna pga detta. Cykla lugnt och njut av färden!! 🚲🚲

  1. Kan tänka mej att det kan intrassla till det emellanåt. Det gäller verkligen att ta det försiktigt både vid ”köer” på cykelbanan och i korsningar. Jag är ännu inte van vid bara handbroms och det kan ju bli onödigt spännande vid gatukorsningar och så…. :p
   Kram

 3. Har samma funderingar varje sommar om cyklar, men har hittills behållit de gamla hederliga trampcyklar vi brukar ha. Ska bli intressant höra om ni gillar förvärven när de används ett tag.
  Trevlig cykling!

  1. Hej Kul att se dej här example25499 (Vilken fin bild du har på din nya blogg)
   Vi kommer att använda dom intensivt nu när det alldeles strax är dags för en dryg månads semester. Då kommer dom att hänga med och undan för undan kommer reporter – både om vart vi är och naturligtvis vad vi tycker o cyklarna
   Ha det fint!

  1. Det är som med reklamen Lennart – Plötsligt Händer Det 😀
   Jag tror ditt knä skulle må bra av lite motorhjälp ibland
   Kram

  1. Tack – Med det lilla vi har hunnit cykla hittills, har jag upptäckt att de var väldigt lätt-trampade även utan motor, så vi behöver inte vara rädda för ”motorstopp”
   Kram

 4. Grattis & Lycka till på era cykelutflykter. Jag tycker att det är just utflykter, man ska ha cykeln till. Till toa och affären går jag lika gärna. Vi ville inte heller ha stora normala cyklar. Våra elcyklar är Hybrid modell.
  Detta gör att de inte är lika höga och klumpiga som normala cyklar. Jag tycker inte de tar mycket plats alls i garaget. Kram & Lycka till!

 5. Grattis till nya cyklar. Att ha dom med i husbilen är suveränt tycker vi och inte tar dom hela garaget när man kan fälla ihop dom.
  Kram

Kommentarer är stängda.