Öland i försommarskrud

Öland visade upp sej i sin allra bästa försommarskrud. Vi har inte haft förmån att besöka Öland på våren tidigare.  Alla blommande buskar, träd och orkidéer var fantastiska. Ljuset, lugnet, solen och vinden gjorde vår långhelg till en härlig minisemester. Vi började med att besöka Kårehamn  Bro

kårehamn

nät

repHär har vi varit förut fast på sensommaren. Vi åt naturligtvis gott i Kårhamns Fisk och Havskök och vi köpte dessutom med oss lunch. Efter Kårhamn for vi upp till Böda Hamn. På vägen stannade vi till vid Ninnis Kroppkakebod och köpte lunch. Varma, nygjorda kroppkakor som avnjöts i solen, med lingonsylt och grädde. I Böda hamn var det nästan fullt på ställplatsen men vi hade tur och fick en bra plats. Även här i Böda blev det god mat – Restaurangen hade skaldjursbuffe på kvällen och det kunde vi ju inte låta bli. böda

orkide

vita blommorEfter en natt i Böda Hamn vände vi lite söderut och landade i Sandviks hamn. Även här var det ganska fullt med husbilar, men vi hade tur igen så både vi och våra Uppsalavänner fick plats. Solen har följt med oss och vi njuter i fulla drag. sandvik

solnedgångSolnedgången i Kalmarsund var helt magisk. Och jag hade turen att till och med få med en fågel som flög fram och tillbaka trädgård

väderkvarn

14 reaktioner till “Öland i försommarskrud

  1. Tack jag jag måste få skryta lite och tycka den blev riktigt bra. Dessutom är den tagen med mobilen ….
   Kram

 1. Fantastiska bilder, och det ser ut som en härlig ställplats! Vi har inte kommit ut mycket med husbilen nu av olika anledningar, men det blir mer i sommar och höst. Och så vill vi iofs njuta av den här årstiden på husbåten också emellanåt 😉

  1. Öland har många bra ställplatser även om en del har måst stänga, pga länsstyrelsens beslut om strandskydd. Hoppas ni får rull på bilen och kan uppleva lite hemankring också även om husbåtstslivet också är härligt 🙂

 2. Öland är bara så vackert denna årstid,önskar vi kunde dra dit! 🙂
  Solnedgången var bara såååå vacker 🙂

  Ha det gott o njut….Kram

  1. Det är lite häftigt att kunna åka över en ”vanlig” helg även om det var långhelg denna gång. Det tar ett tag att vänja sej med den tanken måste jag säga …..
   Kram

 3. Men så fint ni ser ut att ha haft det där. Fina bilder du tagit :)….solnedgången slog väl allt. Så jättefin bild. Kram

  1. Vi hade några underbara dagar. Tack – det som är lite extra kul är att alla bilder är tagna med mobilen 🙂
   Kram

 4. Mycket fina bilder från eran Ölandsresa. Vi kommer också åka till Öland men det dröjer ett tag tills dess.
  Kram

 5. När man ser så här fina bilder …..då längtar man till Öland.
  Vi har varit där både vår, sommar och höst och det är lika fint varje gång.
  Alla årstider har sin charm.
  Ha det gott och njut så länge det fina vädret varar 🙂

  1. Visst har alla årstider sin charm och Öland är alltid Öland dvs det är alltid härligt där 🙂

Kommentarer är stängda.