Skånetur

Idag fredag har vi ledigt från jobbet för att få lite garantisaker fixade på husbilen. Även en fukttest skulle göras. Vi for till Örkelljunga direkt efter jobbet igår och stod över natten på Bengt i Örkelljungas ställplats.  Vi fick sista platsen när vi kom.

image

Det var soligt och fint på morgonen men strax därefter regnade det…   Vi fick bilen fukttestad utan anmärkning.  Sedan skulle två rullgardiner bytas, men det blev bara en eftersom den andra var felbeställd från vår handlare i Stockholm. Toaspolninngen fick lite bättre skjuts och så skulle radion fixas. Där blev det problem. Ny antenn sattes upp. Det sprakade ändå. Nya kablar drogs. Det sprakade ändå. Ny signalförstärkare sattes dit. Det sprakade ändå. Ytterligare ny omgång med kablar och förstärkare byttes men med samma trista resultat.  Troligen är det själva radion som behöver bytas men de hade ingen hemma,så de kunde göra det.  Så vi få väl spela cdskivor istället….

image

Medan vi väntade köpte jag ett silikoninlägg till vår Omniaugn samt kollade lite husbilar. Kul att se Adrias lilla plutt

image

Det tog tid med radion. Så länge att hela alltet stängde

image

När vi väl fick vår bil for vi till Ängelholm och Skäldervikens småbåtshamn. Här står vi nu och har nyss ätit en god middag på Hamnkrogen

image

En Toast Skagen samt fisksoppa. Jag gillar dock inte att äta Toast med grillbestick och dricka vitt vin i rödvinsglas. Ser dock fram emot att få fisksoppa från Kårehamn på Öland igen. Hoppas det blir snart.

12 reaktioner till “Skånetur

 1. Ha en fin Skånetur. Förlåt, men jag blir så glad när jag läser om bekymren, glad för att jag har en svensk bil och cykelavstånd till service. Kram & Må gott

  1. Nu finns det ju ingen Carthagohandlare i Tranås så vi har den stora förmånen att få ta lite ledigt komma iväg med bilen, äta lite god mat.och slippa cykla i regn och blåst 😃 Våra bekymmer är ju mest bara småsaker – vi har till exempel fungerande värme Hela natten hihi
   Kramar

 2. Det låter inte billigt att behöva ta ledigt för att laga bilen. Om värmen strejkar för er, hade ni fått frysa i veckor, vi hade kall bara en enda natt. Bara för att vi inte lastat med en elfläkt. Kram & Ha det gott

  1. Hos BiÖ var det strykande åtgång på dem – jag fick det sista och de hade beställt i flera omgångar. Hoppas du hittar ett, för det blev väldigt smidigt med disken 🙂

 3. Ser mysigt ut! Gillar nya Adria plutt bilen 😄
  Ha en härlig Valborg 🔥 Kram

 4. Intressant med den där lilla Adria-husbilen. Vi försöker titta på min mobil i solen och ser inte riktigt. Är det någon slags slide-out?

  1. Den övre delen av bakstammen är en slideout så sängen blev stor inne. Infälld så var bilen inte längre än 5.99 m. Kul med nytänk och nåt som inte ”alla” har 🙂

Kommentarer är stängda.