Alla får plats – eller…. ??

Satt och surfade runt lite, så där på måfå och hamnade på Aneby Kommuns hemsida. Där fanns det lite ”reklam” över att Alla Får plats. I kommunen då – tolkar jag det som. Nu tror jag det bara gäller just precis den veckan slutet av augusti/början av september 2015 för jag tror att kommunen inte riktigt står för vad de säger. Om att Alla Får Plats. För vår gode vän Matts vill ju öppna upp för turism i  just Aneby och som den eldsjäl han är vill han bygga en ställplats.  Just nu vill inte kommunen det. Så Alla Får Inte Plats i Aneby. I allafall inte husbilar…. Aneby

3 reaktioner till “Alla får plats – eller…. ??

 1. Jag blev själv såå överraskad, jag trodde också att det gällde för alla under hela året, och inte bara vissa grupper, under bara en enda vecka. Görs en satsning på en grupp, anser jag att det är viktigt att tänka lite längre. Vilka andra grupper vill komma hit? Är vi beredda att ge plats för dem? Tydligen inte!

  Ett negativt beslut fanns inte i min värld, inte ens i mina vildaste fantasier. Efter tre års kamp med att få köpa mark, som var lämpligt för ändamålet, var det mest en formsak för mig, att få bygglov. Dessutom påhejad av kommunens tjänstemän, att gå igång arbetet med att bygga en Ställplats för husbilar. När någon vill utveckla och göra en bra kommun bättre, kan väl ändå inte finnas någon, som ser det motsatta. Jo det gör det! Husbilsdestination Sverige har slagit fast, att det skall finns en centrum nära ställplats för husbilar i alla kommuner senast före år 2020. I Aneby centrum finns ingen annan lika bra plats till detta, än den tomtmark som jag investerat i.

  Jag är helt på det klara med att det finns en Plan- & bygglag. Det är bara det att tolkningen sker så totalt olika, från kommun till kommun. Det som går bra i en kommun går inte alls i den andra kommunen, detta trots att det är samma lag vi har att rätta oss efter. Naturligtvis är jag djupt besviken. Sista ordet är inte sagt. Kanske måste jag kämpa tre år till. Jag har inte lagt mig ned!

  I många kommuner råder en total okunskap om vad en ställplats är. Jag framförde just till en av våra mer framstående politiker i vår kommun: Vi måste bygga en ställplats! ”Vad är det för något?”, fick jag till svar. Några tror att det är en campingplats. En ställplats är en gästparkering för husbilar och inget annat, på samma sätt som det finns cykel-, bil-, lastbils- eller bussparkering. En camping måste vara bemannad. En ställplats är en obemannad Gästparkeringsplats för husbilar, som vilken annan obemannad parkeringsplats som helst.

  Kommunen får ju inte vara ett problem för oss, utan måste ju vara en del av en positiv lösning.

  Tack Anette för att du lyfte fram frågan!

 2. Det är väl som vanligt då i Kommuner. Dom som jobbar i dessa stadshus ska visa alla vem som bestämmer. Det är så tråkigt att det ska finna så många översittare. Det är som hos oss. Här önskas det också en ställplats. Den står bara o väntar men kommunen säger nej !! Kram

 3. Ja många kommuner står inte för vad de gör reklam för!
  Nu håller vi alla tummar för Matts att det går vägen!

  Ha det gott o njut av 2016…Kram

Kommentarer är stängda.