1 år

Nu är det precis ett år sedan jag lämnade Dalarna. Eftersom vi inte visst nåt om Tranås, så ställde vi upp husbilen på HätteCamping om det skulle visa sej att jag inte trivdes. Då var det ju lätt att sluta jobbet och flytta hem igen. bilenJag bodde i husbilen i drygt två månader och det var en upplevelse. Jag for hem till Dalarna med jämna mellanrum (med tåg) och käre maken kom ner de övriga helgerna. Jag cyklade i ur och skur och vill minnas att det blev 32 mil mellan 1/11 och 22/12… lghStrax innan jul blev vi med lägenhet. Vi hittade en bostadsrätt med en liten altan som vi sedan har restaurerat. Grundligt. Eftersom vi fortfarande bodde på varsina håll, så tog ju restaureringen lite tid. park1I april började parker och rabatter att grönska. Varje dag förändrades naturen och det var mycket spännande att se och upptäcka. Det var roligt att kunna jämföra hur naturen spirade både här i Tranås och i Borlänge. Juni kom och med den semestern. Vi spenderade 4 veckor på rull med husbilen mestadels i Frankrike.  5När vi kom hem, så började en omfattande lösrenovering i lägenheten. Vi rev ut precis allt och även där lade vi nytt golv tapetserade om. Eftersom Göran fortfarande inte var på plats ”på heltid” så anlitade vi en stor känd firma om skulle montera köket. Phu. Har du hängt med här så vet du så struligt det blev! Nåja – nu är det i allafall klart och resultatet blev faktiskt bra
12Mycket av året har alltså gått åt till resor mellan Tranås – Borlänge och restaurering av lägenheten och att hitta vänner utanför jobbet. 4elrj8dkodsga3o2Vårt hus i Borlänge är nu ute till försäljning och i morgon ska Göran jobba sin första dag på sitt nya jobb. Dock kommer han att ha en fot kvar på gamla jobbet ett tag till, så vi fortsätter att fara lite fram och tillbaka men inte riktigt i samma utsträckning som tidigare. Det har varit ett mycket annorlunda år som snart är till ända och vi är så glada över nya vänner, nya jobb och vårt nya liv här i Tranås!

9 reaktioner till “1 år

 1. Stort Grattis vänner på Ett årsdagen! Vi, Birgitta & jag, tror att ni börjar känna er som riktiga smålänningar nu. Fortfarande lider vi lite med Göran, som inte helt fått en fast plats ännu. Det kommer, när ni har släppt huset i Borlänge. Framför allt är det roligt att ni rotat er i Småland. Kram på Ett årsdagen till ert båda!

  1. Tack ska du ha! Vi ”ser ljuset i tunneln” och nu står det inte på förrän han är här varje dag. Vi räknar med ett julfirande här nere och från 2/1 kommer han att jobba heltid i Linköping. Under denna övrgångsperiod blir han i l-köping en eller ett par dar i veckan.
   Ni måste komma på middag snart!
   Kramar till er båda

 2. Tänk så kul att allt blev så bra. Men allt går så mycket lättare och man jobbar när man byter miljö. Enklare att få nya vänner också. För när man går hemma som det jag gör är allt sånt mycket tyngre. Då är jag glad att vi har husbil och träffar nya vänner på det sättet. Jag är glad för er skull att allt gått så bra och att ni snart har huset sålt och Göran kan flytta på heltid. Jättefint har ni fått till det i lägenheten ser det ut som:)) Ha det fortsatt bra. Kram

  1. Tack söta du, du borde inte heller ha svårt att få nya vänner så go som du är! Vi stortrivs i lägenheten och det blir hur härligt som helst att få ha Göran här på heltid ☺ så snart så….. !!
   Kramar till er båda

 3. Tänk att det gått ett helt år! Så bra det blev det nya fina köket… och så bra att ni trivs i Tranås 🙂
  Ännu bättre blir det när Göran också kan vara där på heltid!
  Ha det gott!

 4. Ja det verkar ha löst sig bra för er med alla flyttbestyr!
  Nu har ni snart allt avklarat o kan njuta efter allt 🙂

  Ha det gott o njut……Kram

Kommentarer är stängda.