Avignon

Vi kom ju till Avignon och camping Du Pont D´Avignon, i går, söndag. Campingen är med i ACSI-systemet och vi har besökt den en gång tidigare, för 9 år sedan. Den har helt OK servicehus med toalettpapper och en en fin pool. Platserna är djupa så även långa fordon får plats. Skönt skuggiga dessutom. Och så ligger den precis bredvid Rôhne och strax utanför finns en ”shuttle-boat” som är gratis och tar en fram och tillbaka över till själva stan. Den medeltida stadens mur är nästan 4,5 km lång, har 39 torn och 7 portar. Vi går upp mot Palais des Papes, Påvarnas Palats. De sju påvar som styrde här under 1300-talet byggde upp ett Vatikanen i miniatyr. Dom hade sitt eget myntverk, bakade mängder med bröd och befäste staden mot fransmännen. Vi tittar in i kyrkor och gränder innan vi fortsätter upp till bergsparken Rocher des Doms, som ligger på platsen för den tidigaste bosättningen. Härifrån är utsikten hänförande. Vi ser långt bortom Provences böljande landskap. Närmast ser vi Pont St-Bénézet, en bro som började byggas av en herdepojke och blev klar år 1185 Den går halvvägs ut i floden sen avbröts arbetet.   1

2Bron som går halvvägs ut i Rôhne

3Den lilla båten tar oss över till andra sidan

4 5

6En del gator har kullerstenar. Det är vackra att se på men inte så roliga att gå på

7Det finns många statyer att titta på

8Denna förgyllda staty står allra högst upp, därför blev bildkvalitén inte den bästa. Det är högt upp! 

9

10

12Tillbaka vid bilen blev det att slappa i skuggan, då vi hade ca +31 och cikadorna väsnades i kör


6 reaktioner på ”Avignon

  1. Oj vad skönt med värme. Om det inte varit för att jag får så mycket soleksem…som aldrig försvinner på sommaren…då skulle jag också trivas där. Men man får väl sitta i skuggan;-) Det såg jättefint ut det där stället, och husbilsplatsen:)) Ha det fortsatt skönt. Kram

  2. Där har ni det fint och skönt med skuggan under de stora träden. Tror att vi har bott på den campingen också för några år sedan.
    Kram

  3. Själva undviker vi campingar med mindre än fyra stjärnor. Ju fler stjärnor ju bättre camping. Nu känns det som ni har det trevligt och bra. Kram från Alperna

Kommentarer är stängda.