Arles

I fredags lämnade vi Agde och for lite norrut. Vi passerade Camargueområdet och for upp till Arles. Här tog vi in på en ACSI-camping som heter L´Arlesienne. Det var en camping som var OK men inte mer. Inget toapapper vid toaletterna. Inget varmvatten i disken. Poolen badade vi i, men det skulle behöva en ordentlig rensning från både insekter, löv och annat skräp. Visserligen blåste det enormt, men lite kan man väl ändå hålla snyggt…. Fördelen med campingen var att den låg på cykelavstånd från Arles, så på lördagen cyklade vi in till stan. Arles har många fornlämningar att kika på. Bla en amfiteater från Romartiden som rymmer 25 000 åskådare. En antik teater, en gammal Romersk gravplats – Alyscamps. Härifrån går också Jakobsleden, en pilgrimsled som slutar i Santiago de Compostela, i Spanien.

Det var intressant att kika på alla gamla ”stenhögar” men det intensiva stormandet förtog lite av det hela. Det blåste så pass mycket att vi inte fick ha salladen kvar på tallriken – den blåste av…..

a1Här kör man inte under med husbilen…. 

a2Jakobsleden som leder till Santiago de Compostela. Dit är det 1560 km från Arles. Vi valde att bara gå en kort bit inne i stan… 

a3Den gamla antika teatern

a4 a5På ett torg fanns en obelisk och flera gatumusikanter

a6På Rôhne gick det flera pråmar

Vi hittade också en Decathlon-butik där vi handlade en del. Det blev nån T-shirt, strumpor och lite annat smått och gott


4 reaktioner på ”Arles

  1. Decathlon har mycket prisvärt. Har handlat sport artiklar därifrån i säkert tio år och aldrig blivit besviken. Älskar dessutom deras lätta handdukar med enorm sugförmåga.

  2. Vi stod också på den campingen, men tyckte att den var bra. WiFi ingick gratis och det är sånt vi gillar 🙂 Toapapper var det nog månader sedan vi såg på en camping senast… 😉 Det finns inte ens där vi står nu, trots att detta är en grymt lyxig camping (ska skriva om den snart, inte vår stil alls) och som i normala fall kostar 48 euro/dygn (vi betalar 18 euro/dygn med ACSI-rabatt). Så toapapper har jag slutat förvänta mig 😉

Kommentarer är stängda.