Köksplanering

Att planera ett nytt kök är inte helt enkelt. Det är väldigt mycket att tänka på och nästan hela gårdagen ägnades åt just detta. Vi var timmar på IKEA, HTH och en kakelbutik. Ska vi ha kyl och frys på samma ställe, eller ska de stå nån annanstans? Och ska de ha samma dörrar som övriga fronter? Idag finns ingen diskmaskin – vart ska den stå? Och vilken typ av fläkt ska vi ha? Och vilken diskho? Inbyggd ugn och micro – men bli höjden rätt? Vilken av alla modeller av induktionshäll ska vi välja? Kakel av natursten eller ett mera ”tråkigt” fast lättskött? Det är massor av frågetecken och funderingar men gårdagens alla timmar rätade i iallafall ut en del. Så hela kvällen ritade olika alternativ och tror oss nu veta vad vi ska ha.
katalogMånga broschyrer följde med hem

fläktHur ska vi ha fläkten placerad och vilken funktion och design är bäst? 

hoRostfritt eller porslin i diskhon? Och köksbänken – sten, laminat eller trä?

kakel

Natursten som ska behandlas flera gånger per år är snyggt, men ska vi istället ha ett mera lättskött som bara är att torka av när det stänker från grytan man rör i?
semlaFör att få lite köksinspirationsenergi mumsade jag i mej enunderbart god Saffrans-semla till kaffet

10 reaktioner till “Köksplanering

 1. Visst är det mycket pyssel med alla val. Vår elektriker nästan idiot förklarade oss för att vi valde vit köksfläkt, när alla väljer rostfritt. Jag försökte förklara för honom att kyl-, frys-, disk- & spis var vitt och då skall fläkten också vara vit. Det är ingen som väljer så, sa han.

  Köket gjorde vi mycket enkelt för oss. Vi levererade just då två styck kaffemaskiner till ett företag i Linköping och deras nybyggda köksutställning. Deras affärsidé var, att bara tillverka ett kvalitetskök vid varje tillfälle. Sedan kom säljaren ut till oss och vi talade om hur varje detalj hur den skulle se ut som vi ville ha det. Vi valde björk som träslag och fick riktigt trä i alla luckor, svart granit i bänkskivan samt vitt kakel på väggen. Köksleverantören gick senare i konkurs på grund av schism i företaget. Kram & Lycka till i er planering

  1. Ja ert kök är ju väldigt fint! Kommer nog att fråga er närmare hur ni tycker om bänkskiva i sten, för det tycker vi är snyggt.
   Kram och tack

 2. Kul,då har ni lite snyggt att se fram emot i ert nya lätta boende!
  Vi håller också på att titta efter nåt lättare,mindre boende!
  Då kan vi åka mer Bobil som vi gillar skarpt 🙂 🙂

  Ha det gott/SolKram

 3. Oh ja det är mycket som snurrar i huvudet när man ska göra om. Vi blev väldigt nöjda med vårat kök och fläkten som sitter så som på din bild, snett. Är väldigt bra och man slipper slå huvudet i den när man rör i grytorna hihihi
  Lycka till
  Kram

  1. Det är ju jättebra att man inte behöver slå i huvudet – nu är ju inte jag så lång att jag tror att det skulle bli ett bekymmer, men kanske kan en sådan fläktvariant kan få Göran att ställa sej mer vid spisen 😉
   Kram

 4. Oj vad glad jag är som slipper tänka på det:-)) Att fixa ett nytt kök:) Ni hittar säkert hur ni vill ha det…o får till det fint. Det är dock härligt att se när allt är klart…o man är jättenöjd. Lycka till med planeringen. Ni kommer att njuta massor när allt är klart och huset är sålt. Då vill man bara åka omkring och uppleva nya äventyr. Kram

  1. Det ska bli skönt när det är klart. Och det är lite som att planera en husbilssemester – man hittar många olika alternativ 😀 Tur också att vi har husbil när vi sen väl kommer igång med köksjobbet – då kan vi bo i bilen under tiden 😀
   Kram

Kommentarer är stängda.