Dags för flytt – på ”riktigt”

Om du har hängt med här på bloggen under höstkanten så vet du kanske att jag har fått jobb i Tranås. Det har medfört att jag har bott i husbilen på Hätte Camping eftersom det är för långt att pendla mellan Borlänge och Tranås. Det har fungerat hur bra som helst. Men jag trivs så otroligt bra här i stan och på jobbet, så käre maken vill ju också hit. Därför har vi kollat lite på permanentbostäder (hus och bostadsrätt). Nu har det hänt – vi har köpt en bostadsrätt. Det är en förening med 8 hus och i alla hus är det fyra lägenheter. Vi bor på nedre våningen med en liten altan utanför, åt söder.lgh

Vi fick tillträde och nycklar i måndags så nu har vi kört igång en total home-makeover. Allt utom badrummet måste renoveras, men det är kul för då får vi ju det precis som vi vill ha det. Igår bar vi in kartonger och en del möbler och började med att fira över en liten kopp kaffelatte och en pepparkaksdammsugare.
kaffelatteIdag har vi fått hem våra tapeter vi beställt, samt golv till alla rum. Det blev 17 förpackningar á 15 kg. Gissa om bilen var nerlastad 😉 Dagen för övrigt har ägnats åt sovrummet med spackling, slipning och målning av taket. takmålning

Och imorgon är det en annan dag då vi fortsätter med väggarna i sovrummet.


24 reaktioner på ”Dags för flytt – på ”riktigt”

 1. Men sååå kul för er. Ni pratade lite om flytt när vi var hos er i somras…o plötsligt händer det :-)) önskar er lycka till i nya bostaden. Kram till er båda.

 2. Kul med lite förändring och till det bättre oxå sen !! 😄😄
  Alltid bra med lägenhet,mer tid för Bobilsåkning då!
  Det kommer vi oxå att förändra det till framöver 😄😄

  Gott Slut o Gott Nytt År på er bägge/Kram

  1. Det blir perfekt med lägenhet. Bara att låsa och åka utan att behöva tänka på att gräset växer 😀
   Kram och Gott Sut o Gott Nytt till er medl

  1. Efter ett par års funderande så ”plötsligt händer det” Perfekt så kan husbilen få ta mer tid, istället för ogräsrensning och annat 🙂
   Tack o Kram

  1. Det är otroligt så vänliga alla tranåsbor är – man känner sej verkligen välkommen till bygden
   Gott Nytt År till er med
   Kram

 3. Oj nu blir det nog nästan mycket på en enda gång. Flytta, måla och tapetsera, allt i samma runda. Bara välja tapeter, är inte det enklaste. Nu får ni berätta mera i afton, så vi väntar med nyårshälsningar…

 4. Men grattis till ny bostad och att maken också ville flytta. Det hade ju annars kunnat bli ett dilemma! Gott Nytt År i nya lägenheten och nygamla staden. Firar ni nyår i husbilen?

  1. Tack – ja eller hur? Tänk om han inte ha velat komma med 😉
   Gott Nytt År till er med från oss som firar nyår hos goda vänner i Aneby (utan husbil denna gången)
   Kram

 5. Nämen – här händer det grejer! Grattis till flytt och nya bostaden! Låter toppen!
  Vi har inte ångrat att vi offrade villa och övervuxen trädgård för en tillvaro sex våningar upp i en bostadsrättsförening för snart tre år sedan. Så skönt att bara kunna låsa dörren och dra iväg! Det hjälper förstås att ett aldrig så litet franskt stenhus finns med i den ekvationen…
  Gott nytt 2015!

Kommentarer är stängda.