Klapparna är öppnade

Idag var det riktigt kallt hos oss. I morse stod termometern på dryga 11 minusgrader. Lite snö/frost har vi så marken är vit. Och klapparna under granen har tagit slut. Alla är öppnade! Oj vilka härliga klappar vi fick. Tack söta ni ❤

EspressoEn espressokanna och gott kaffe. Hur gott som helst! OstbrickaEn ostbricka med franska ostar, knivar från Victorinox och choklad. Chokladen i kartongen var en chokladkruka ChokladkrukaDen har traditioner från 11 december 1602 och återuppstår varje år under den årliga festivalen Fête de l’Escalade, i Geneve. Vid en ”krigsattack” hällde Catherine Cheynel en kittel med soppa över de stridande. Att krascha krukan ska symbolisera ovan nämnda händelse. Enligt traditionen ska den äldste och den yngste i sällskapet krascha krukan i bitar, medan man håller varandra i handen.

Krasch

resterBara smulor kvar

ChokladskedChokladskeden på väg ner i het mjölk, för att smälta, smaksättas och sedan drickas upp.

Jag fick mej också en Raclette-grill. Den ska bli mysigt att få testa den när julmaten är uppätenraclette Och i början av nästa vecka hamnar ytterligare något nytt i vår ägo! Häng med så får du se vad som händer 🙂 GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN!!


9 reaktioner på ”Klapparna är öppnade

  1. Det var många fina julklappar:-) Vi köpte en raclette grill i somras och har testat den fler ggr. En mysig plock middag blir det med den:-)) Kram

  2. Fina klappar. Raclettgrill har vi och använder den ofta, vi älskar raclett hihi. Choklaklubbor köpte vi på semestern, numera gör jag sådana själv hihi, trevlig gåbort present.
    Kram Yvonné

Kommentarer är stängda.