Allhelgonalördag

Idag har det vart en riktigt gråkall dag. Och då är det lite mysigt att krypa upp i soffan och läsa en bok samtidig som man smuttar på lite gott kaffe. Boken Utvisningen av Ingemar Olsson handlar om två iranska kvinnor. Ingemars webshop hittar du här Utvisningen– Men jag får väl åka hem och hämta min hjärtmedicin först? sa hon. Jag behöver ta en tablett till i dag.– Nej. Min chef har sagt att ni inte får åka hem och hämta någonting.. Nu ska ni bara följa med. Jag trodde inte att det jag hade hört var sant. Var detta verkligen Sverige? Kunde man behandla två kvinnor som flytt undan våld och förtryck på det här viset?

När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige står inför beslutet att utvisas gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att hjälpa dem att få stanna.
Och plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Och några garantier om ett lyckligt slut finns inte alls.

Boken är otroligt spännande och det är svårt att lägga ifrån sej dej. Jag vill ju hela tiden veta – hur går det för dem? Vad händer?!

irish coffeKaffet smakar extra gott i kaffeglas som jag köpt hos våra goda vänner Matts och Birgitta, i Torebrings webshop  Nu var boken så spännande att kaffe blev stående och nästan blev kallt 😉

Efter att vi varit till till kyrkogården och tänt ljus på Görans föräldrars grav, letade vi på ett recept på en värmande Fisk- och skaldjursgryta. Den var väldigt god och värmde skönt i magen. Den var väldigt enkel att göra.fiskgryta

Detta behövs för 4 portioner:
400 gr Torskfilé
1/2 kg räkor med skal
1 burk (250 gr) musslor i vatten
3 scharlottenlökar
2 msk smör
1 burk hela tomater
2 dl vitt vin
0,5 gr saffran
2 dl vispgrädde
salt, peppar och hackad persilja

Skär torken i bitar. Skala och finhacka löken. Häll av spadet av tomaterna. Fräs löken mjuk i smöret. Tillsätt tomater, vin musselspad och safran och låt koka i 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt o peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud i 1-2 minuter. Lägg i räkor och musslor och låt det bli varmt. Strö över hackad persika och servera med ett brytbröd. Smaklig måltid

 

6 reaktioner till “Allhelgonalördag

 1. Just nu har jag ”10 kg” olästa böcker. Jag får säga stopp till fler julklappsböcer i år, även om denna är spännande.
  Apropå kaffe i glas tycker jag det är festligt och gott. Någon av våra vänner lyckades välta ett glas på fina duken hemma hos oss. Då sa han: ”Kaffe skall drickas i kaffekoppar”. Men man kan ju inte hålla med alla om allt. I detta ”fallet” håller jag med dig, kaffe smakar gott i glas. Kram & Go fortsättning på helgen.

 2. När du läst 10 kg böcker kan du få låna denna av mej om du vill 🙂 Glasen uppskattas – mycket!
  Kram och detsamma till er båda!

 3. Hej!

  Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

  http://www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

  Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

  För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

  Med vänlig hälsning,
  Emilie
  Hittarecept.se

Kommentarer är stängda.