Yvoire

Igår reste vi till Genève för att hälsa på dotter Ida, i några dagar. Vi möttes nere på stan och det blev ett kärt återseende. Det är ju drygt 2 månader sedan hon flyttade. Vi lämnade sedan Schweiz och for in i Frankrike och Chens-Sur-Lehman. Där möttes vi av familjen. Lite blygt i början men när vi satt vid middagsbordet och åt Raclette, flöt samtalen på för fullt. Härlig familj och Ida har verkligen haft tur.

Idag tog vi bilen bort till Yvoire. En liten, jättemysig, medeltida stad. Den ligger precis bredvid Lac du Lehman (Genèvesjön) Gränderna var smala och blomlådorna dignade av blommor. Många restauranger fanns också och vi åt en fiskspecialitet från byn.

image

image

image

image

image

Nu sitter vi i trädgården och njuter. Vi har drygt 35 i solen. Valnötsträdet är fullt av nötter som smakar så gott.


2 reaktioner på ”Yvoire

  1. För 18 år sedan var jag faktiskt i Geneve på affärsresa. Jag tycker mig nästan känna igen stadsmiljön. Härliga bilder som du fångat. Vi gläds med er alla tre, att allt gått Idas väg och att ni fått möjlighet att hälsa på kära dottern. Vi har 16 grader varmt idag och ni har dubbelt så mycket, nästan otroligt. Stora smålandskramar från oss.

Kommentarer är stängda.