Elmia – så blev det 2014

Det kom precis ett pressmeddelande från mynewsdesk.com. Där kan vi läsa: 

wzib7b5gebavpjmaomc6

Intresset för det mobila livet är fortsatt stort – och kommer att öka. Det bekräftades av årets Elmia Husvagn Husbil där affärer för miljarder påbörjades.

– 20 procent av branschens årsförsäljning har skett de här dagarna, säger Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Före Elmia Husvagn Husbil 2014 genomfördes en undersökning bland branschens tio största aktörer, som motsvarar 80 procent av marknaden, som spår att försäljningen av husvagnar och husbilar kommer att fortsätta ha en positiv trend.

– Säljtrycket på mässan bekräftar branschprognosen, säger Jörgen Nyström.

Jörgen Nyström bedömer att den digitala revolutionen har en stor del i branschens uppgång.

– Vi har idag ett förändrat beteende där vi är mer rörliga. Vi har ett ökat behov av att vara mobila och träffas i det verkliga livet. Genom nätverk, grupper och communities på nätet vet vi exakt var och när de aktiviteterna som vi är intresserade av pågår, därmed bor vi fler nätter från hemmet och behöver en smart boendelösning, säger han.

På Elmia Husvagn Husbil 2014 har ”plåtisen” fått sitt stora genombrott. Plåtbilen, som liknas vid en van eller lätt lastbil med skjutdörrar på sidan, fanns förra året i en enda monter på mässan. I år var det många fler. I Europa är uppemot 40 procent av husbilsförsäljningen plåtbilar, och nu är den på väg att etableras även på den svenska marknaden.

– Det här är inte campare, utan de som vill kunna röra sig mobilt och kunna stanna var man vill, säger Jörgen Nyström.

Intresset för camping är stort. Under Elmia Husvagn Husbil 2014 har 10 000 människor campat på Elmiaområdet under fyra dagar. Lägger man till ytterområdena är det betydligt fler. Samtidigt visar preliminära undersökningssiffror från branschorganisationen SCR, att det var rekordmånga besök på de svenska campingarna i somras.

– Det här är bara början. Det kommer öka ännu mer, spår Jörgen Nyström.

Elmia Husvagn Husbil 2014:

Antal besökare: 35 242 (En minskning från 2013 då 36 929 personer besökte mässan)

Antal utställare: 151 (En ökning av antalet utställare. I fjol var det 144 st)

Utställningsyta: 33 016 kvadratmeter


4 reaktioner på ”Elmia – så blev det 2014

  1. Intressant med lite rapporter från mässan! Vi hade gärna varit där men tiden räcker ju inte till allt… .)
    Intressant att plåtisarna går framåt. TROR att jag skulle kunna tänka mig en sån när barnen flyttat. Som ordinarie bil, ständigt redo för en övernattning eller en god måltid längs vägen… 🙂

  2. Ja, nog har husbilar blivit något stort! Vi kom aldrig ner till Elmia i år utan får nöja oss med attläsa på nätet och i tidningar för att se nyheterna. Elisabeth

Kommentarer är stängda.