Krångliga flygresesajter

Det är inte helt enkelt att boka flygbiljetter på nätet. Det upptäckte jag igår. Har du provat själv nångång, så vet du vad jag menar….  Vi tänker åka och hälsa på vår dotter Ida som, sedan i augusti, bor strax utanför Geneve. Flygresor.se, Supersavertravel, Budjet.se och allt vad de heter erbjuder sina tjänster.

Jag hade kollat runt på nätet och sett att Swiss hade ett direktflyg från Arlanda dit och EasyJet ett direktflyg hem. Men att få upp denna kombination på ovan nämnda flygsajter var helt omöjligt. Fick jag upp Swiss, skulle hemresan vara med ett dyrare alternativ eller med mellanlandning i Köpenham eller Frankfurt. Och tvärtom. Det slutade med att jag bokade två enkelresor på Swiss resp EasyJets hemsidor. Men det tog lite tid eftersom deras sidor är på engelska och tillvalen var nästan oändliga. Men nu är det gjort. En långweekend i höst är bokad och klar och det ska bli så roligt att få träffa Ida och familjen hon bor hos.flyg


14 reaktioner på ”Krångliga flygresesajter

 1. Roligt med resa, men trist att det ska vara krångligt att boka… Vi ska snart boka en resa med Polferries, och jag är så glad att man kan ringa till dem och prata med en människa och alltså inte MÅSTE boka via en krånglig nätsajt… 😉

  1. Hej. Kul att du kikar in!
   Ja man spar en hel det på detta trixande, men man kan ju fundera över varför det ska vara så krångligt. Köpa jag en bil får jag med ratt, säten och bagageutrymme. På en del flyg är det tillval, hos andra inte….

   1. Jag vet det kan vara galet jobbigt. För mig har det blivit så att jag ändå sakta men säkert lär mig och det går idag utan några större problem. Men då åker jag nästan alltid till endast ett ställe, mitt hus i Spanien.

    Jag har vänner som väljer bort datorn och internet och går till resebyrån istället. De tycker det är mindre krångligt, för mig är det ändå så att det är skönare sitta i soffan och boka, om än det händer att det blir en harang här och där…, än att gå till resebyrån. Fast det är skönt man kan välja tycker jag.

    //MariaUlrika

    http://casaourika.wordpress.com/2014/08/20/och-sa-var-det-pepe/

   2. Jag vet… Men jag åker oftast till ett och samma ställe vilket gör att det blir lättare och lättare för varje gång. Några vänner jag har går alltid till resebyrån och bokar sin biljett, jag tycker att det är ännu besvärligare. Men där gör dom allt åt en. 🙂

    //MariaUlrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.