Krångliga flygresesajter

Det är inte helt enkelt att boka flygbiljetter på nätet. Det upptäckte jag igår. Har du provat själv nångång, så vet du vad jag menar….  Vi tänker åka och hälsa på vår dotter Ida som, sedan i augusti, bor strax utanför Geneve. Flygresor.se, Supersavertravel, Budjet.se och allt vad de heter erbjuder sina tjänster.

Jag hade kollat runt på nätet och sett att Swiss hade ett direktflyg från Arlanda dit och EasyJet ett direktflyg hem. Men att få upp denna kombination på ovan nämnda flygsajter var helt omöjligt. Fick jag upp Swiss, skulle hemresan vara med ett dyrare alternativ eller med mellanlandning i Köpenham eller Frankfurt. Och tvärtom. Det slutade med att jag bokade två enkelresor på Swiss resp EasyJets hemsidor. Men det tog lite tid eftersom deras sidor är på engelska och tillvalen var nästan oändliga. Men nu är det gjort. En långweekend i höst är bokad och klar och det ska bli så roligt att få träffa Ida och familjen hon bor hos.flyg

14 reaktioner till “Krångliga flygresesajter

  1. Det är skönt att hålla sej på marken, men långweekend, ja då får man ta flyget om man ska komma lite längre 😉
   Kram

 1. Ja det är nog enklare att bara åka med på Charterresor,allt fixat då !!
  Kom ihåg o ta med skidorna bara om ni ska t Alperna 🙂 🙂

  Ha det gott/Kram

  1. Visst är charter bekvämt! Nej det blir inga skidor — vår Ida får guida oss i och omkring Genève, där hon bor 🙂
   Kram

 2. Har bara bokat med Norwegian, när jag flög till Saltzburg. Annars blir det inte mycket flygresor nu för tiden.
  Kram

  1. Fast klara av Genève, tur och retur på 4 dagar, nej då väljer vi flyg. Även om det är krångligt att boka 😉
   Kram

 3. Roligt med resa, men trist att det ska vara krångligt att boka… Vi ska snart boka en resa med Polferries, och jag är så glad att man kan ringa till dem och prata med en människa och alltså inte MÅSTE boka via en krånglig nätsajt… 😉

  1. Jag försökte få hjälp av resebyrån i stan, men då hade vår resa blivit nästan 1000 :- dyrare. Och då kämpar jag lite till…. ☺

  1. Hej. Kul att du kikar in!
   Ja man spar en hel det på detta trixande, men man kan ju fundera över varför det ska vara så krångligt. Köpa jag en bil får jag med ratt, säten och bagageutrymme. På en del flyg är det tillval, hos andra inte….

   1. Jag vet det kan vara galet jobbigt. För mig har det blivit så att jag ändå sakta men säkert lär mig och det går idag utan några större problem. Men då åker jag nästan alltid till endast ett ställe, mitt hus i Spanien.

    Jag har vänner som väljer bort datorn och internet och går till resebyrån istället. De tycker det är mindre krångligt, för mig är det ändå så att det är skönare sitta i soffan och boka, om än det händer att det blir en harang här och där…, än att gå till resebyrån. Fast det är skönt man kan välja tycker jag.

    //MariaUlrika

    http://casaourika.wordpress.com/2014/08/20/och-sa-var-det-pepe/

   2. Jag vet… Men jag åker oftast till ett och samma ställe vilket gör att det blir lättare och lättare för varje gång. Några vänner jag har går alltid till resebyrån och bokar sin biljett, jag tycker att det är ännu besvärligare. Men där gör dom allt åt en. 🙂

    //MariaUlrika

Kommentarer är stängda.