Genom Tyskland och in i Frankrike

Det har rullat på bra dom här dagarna. Vi startade hemifrån i torsdags morse. På en rastplats strax utanför Laxå träffade vi på våra vänner från Uppsala. Ovetandes om varandra har vi bokat samma färjeöverfart – både ut och hem. Kul! Väl i Göteborg fick vi köra på färjan, i princip på en gång. Vi hade förstås hytt bokad, denna gången utsides, med fönster. Installerad i hytten gick vi sedan upp i ”Living room” och satt och såg på utsikten och Göteborgs skärgård. När vi satt där, träffade vi på ytterligare bekanta som tagit en bussresa för lite shopping, till Kiel. Världen är bra liten ibland….

gbrg hytt

Efter en god frukost körde vi av färjan, efter en resa på 14,5 timme. I Kiel handlade och tankade vi lite innan vi letade på en DEKRA verkstad. Eftersom vår bil är helt ny, hade vi inte någon miljöplakett, som är nödvändig om man hamnar inne i någon större tysk stad. Inga bekymmer att hitta verkstaden och för 5 € sitter det nu en miljöplakett på vår vindruta.

 dekra
Detta är ”insidan” Utåt är den Grön och det står vårt registreringsnummer på

Vägen ner till Bad Neuenahr-Ahrweiler flöt på hur bra som helst. I princip inga vägarbeten och trots att det var fredag eftermiddag – ingen stillastående rusningstrafik. (om nu rusningstrafik kan vara stillastående…..) Skönt. På ställplatsen, dit vi tänkt oss, som ligger precis vid den gamla stadsdelen, var det fullt. Ställplatsen vid badet, likaså. Så vi fick åka till Apollinaris-stadion, där fanns plats. Koordinaterna hit är N50°32’40” E7°9’8”

ahrweiler

lux

byIdag, lördag har vi farit ner till Géraoudot-Plage inte så långt från Troyes i Frankrike. Här hittade vi en mycket fin och trivsam camping som heter Les Rives du Lac/LÉpine aux Moines ** Den finns med i ACSI-systemet och har nr 1571. Koordinaterna hit är
N 48°18’10” E 4°20’15” Vi har fått en kanonbra plats. Stor och rejäl. Med alla faciliteter (och gratis Wi-Fi) betalar vi endast 14 € för allt.
camp1 camp2 vår platsstrand

Vädret är helt kanon, vattnet badbart och just nu har vi +25 i skuggan. Det är så härligt att sitta utanför bilen, känna doften av träkolsgrillen och lyssna till fransoserna som tjattrar.


18 reaktioner på ”Genom Tyskland och in i Frankrike

  1. Vad roligt att det gått bra för er på resan. Vi som sällan eller aldrig ser en svensk på våra sommarresor på kontinenten (utom i somras) och så möter ni vänner på resan, mycket märkligt. Vi startar vår ”Tour in France” på torsdag kväll nästa vecka. Kram & Må gott.

  2. Ska bli trevligt att följa er på resan, ha en skön ledighet. Vi kommer efter om ca 6 veckor, möts vi på er hemväg? Kram Inger o Anders

  3. låter härligt att stitta i skuggan till grillens doft! Och bara vara…..sådär skönt o avslappnat!
    Längtar efter detta jag med….
    kramar från en som saknar dig på kvällarna nu 🙂

Kommentarer är stängda.