Fästingar

Fästingsäsongen är igång och har varit så ett tag.  Dessa äckliga små blodsugare som jag tycker är gräsliga. Att få ett fästingbett kan göra att man åker på TBE eller Borrelia. Oftast går det bra men någon kan bli ordentligt dålig. Som en av våra vänner som tyvärr varit sjuk under lång tid. Och man märker ju inte att man blir biten. När de biter sig fast sprutar de in ett bedövningsämne som finns i saliven.

En fästing kan lägga mellan 1000-3000 ägg så dom kan bli ganska många… Dom är dock beroende av fukt för att överleva, så jag hoppas verkligen att detta väder håller i sej 🙂

För några år sedan gjordes en studie där kustjägare fick äta vitlök. Dessa klarade sej mycket bra! Sedan dess har vi, under våren, ätit vitlökskapslar varje dag för att bygga upp ett skydd. Kanske det funkar – kanske inte. Vi har i allafall klarat oss, så här långt. Hur gör ni för att skydda er för dessa små marodörer? fasting

5 reaktioner till “Fästingar

 1. dessa vidriga djur, usch. I vår familj är vi vaccinerade mot TBE och hundarna får droppar i nacken. Ha en fin helg. Kram åse

 2. Ja de är inga trevliga varelser som man vill ha på sig eller djuren !!
  Nu har ju vi inga djur längre,haft katt i många år förr !!

  Ha en fin Bobilshelg/Kram

  1. Skönt att inte ha katt eller hund ur denna aspekten, för att plocka fästingar tycker jag är riktigt läskigt :p
   Detsamma Kram

 3. Vi hade hund i mer än tretton år och det enda tråkiga, jag minns av denna tid, var alla dessa fästingar att plocka bort från Brownie. Själv har jag inte råkat ut för de små djuren sedan ungdomen. Kram & Må gott

Kommentarer är stängda.