Vitlöksmusslor avrundar dagen

Idag har vi mest latat oss. Lite städning och lite snöröjning men annars mest en slö-och -slappardag. Och det var riktigt skönt eftersom livet har sprungit i 120 ett tag. Det har blivit lite OS och en hel del internettande (eller vad det nu kan heta) Inte ens nån avancerad kvällsmat blev det.
Jag bjöd make och dotter på Vitlöksmusslor. Enkelt men supergott – om man gillar musslor vill säga. Slängde in ett bake-off bröd i ugnen. Under tiden de blev klara, gjorde jag ordning musslorna. I en liten ungsfast portionsform lade jag i muslor. Använde färdiga på burk. 2 burkar till tre personer. Ovanpå musslorna klickade jag på lite smör, lite musselspad och vatten, pressade på ganska mycket vitlök och täckte sedan formen med ost. In i ugnen till osten fått fin färg och musslorna blivit varma, ca 5-7 minuter i 225-250 grader.  Äts sedan varmt med nygräddat bröd. Eftersom jag var så glupsk blev det ingen bild på maten ….musselburk


9 reaktioner på ”Vitlöksmusslor avrundar dagen

  1. Det ena utesluter inte det andra – fast inte samtidigt 😉
   Då ska jag baka och ta med en påse, om (när) vi kommer förbi er 🙂
   Kram

 1. oj, det där lät ju riktigt enkelt och gott! Musslor gillar jag, men ingen annan i familjen s jag behöver bara en burk!
  kramar

Kommentarer är stängda.