Flyttdags igen!

Så är det dags för flytt igen. Denna gången är det Ida som har fått sin första lägenhet, uppe på stan. Men vilken historia. Orkar du höra? Hon har kollat på lägenheter ganska länge, men det är ju svårt att få tag i nåt som passar. Både i storlek, läge och hyra. Så hittade hon en stor 1:a, på Blocket. En hyresrätt. Hon kontaktade innehavaren och vi var dit och tittade. Killen som bott där ville få den uthyrd så fort som möjlig, förstås. Och Ida sa direkt att hon tar den.

Killen tog bort lägenheten från Blocket och kontaktade hyresvärden. Det gjorde även Ida. Men nej – hyresvärden hade en egen intern kö och erbjudande hade gått ut till ett antal som köade. Vilken besvikelse! En dryg vecka senare fick dock Ida ett mejl om att hon och 6 st till hade chans på lägenheten. Ida stod nu som nummer 7 av 7 i kö. Självklart var hon snabb och svarade direkt att hon var intresserad. När anmälningstiden gått ut, fick hon besked om att den första av de 7 hade tackat ja. Övriga var inte intresserade. Ja ja. Det var väl lite som hon räknat med nu då. Så hon har letat vidare.

Men döm om vår förvåning, när hon i fredags blev kontaktad av hyresvärden som berättade att den som tidigare tackat ja, nu hade sagt nej!! Var Ida månne fortfarande intresserad? Självklart! Och idag har kontrakt skrivits, med tillträde 1/12. När vi sitter där hos hyresvärden kommer killen in för att lämna nycklarna, så innan vi går därifrån har hon nycklarna i handen. Så gissa om hon redan påbörjat flytten 😉 

lgh

9 reaktioner till “Flyttdags igen!

  1. Vilken tur och samtidigt visad handlingskraft. Nästan som när vi köpte vårt hus för 23 år sedan. Vi kom hit klockan 10.30, klockan elva sa vi att vi köper huset. Det är sex till som vill ha huset, sa mäklaren. Vi betalar det pris som säljaren vill ha, sa jag. Det går inte sa mäklaren, de andra måste få säga sitt. Kockan två samma dag ringde mäklaren och gratulerade till vår nya hus, det var bara du som kunde bestämma sig direkt. Huset bor vi kvar i än idag. Kram

  2. Visst är det otroligt hur dom löser detta med lägenheter. Hos oss är det så, att om en vill flytta ut o en annan kan ta lägenheten direkt…nej! Det är 3 månaders uppsägningstidsom gäller här!! Helt sjukt. ,!.
    En del hyresbolag är så irriterande att man vill explodera….tur att det gick bra för henne till slut. Hälsa hennevlycka till med sitt nya boende:-))’Och grattis så klart:). Kram

  3. Grattis! Alltid lika spännande och roligt när en ung människa får tillgång till en egen lya. Tur måste man som alltid ha då det gäller bostäder och hela tiden vara beredd på överraskningar.

Kommentarer är stängda.