Höststädning

Trots att vi har en alldeles fantastisk höst, har vi nu börjat att plocka ur husbilen för vinterförvaring. När jag kom hem från jobbet dök jag raka vägen in och började tvätta ut färskvatten- och spillvatten-tankarna. Färskvattentanken är helt OK att skura rent. Där har det ju bara varit friskt vatten hela säsongen. Men spillvattentanken…… Nåväl nu är den skurad och jag är duschad så allt är fint och fräscht igen. Det underlättar faktiskt lite med Supersvampen, då den har en mycket stor uppsugningsförmåga. Den hittade jag på en marknad för nåt år sen. supersvampDet är ju lite att tänka på, när husbilen/husvagnen ställs undan för vinterförvaring. Det är viktigt att tömma och torka ur lådor och skåp så inga smulor kan dra till sej möss. Torka ur kylskåp/frys och ställ dörrarna på glänt. Vi brukar ta ur dynorna i dinetten och förvara dem inne i huset. Vi tar också bort kläder och annat som kan suga fukt, som böcker och handdukar. När det gäller vattenkranarna ska de stå öppna och vattenlåsen bör tömmas och torkas rent. I våras fick vi lära oss att vi skulle tömt en liten kopp som finns i direkt anslutning till vattenpumpen. Man lär så länge man lever. En sådan här höst-städning är alltid lite vemodig.  Men för varje dag som går, så kommer vi närmare en ny vår och en ny husbilssäsong! 🙂


12 reaktioner på ”Höststädning

 1. tar ett vinterpiller och vaknar upp i april igen?! 😀 hade kanske varit en bra idé eller…nej då, dagarna går fort även på vintern för de är ju så mkt kortare då. Kommer ihåg att vi oxå satt och planerade kommande resor då men nu får vi hitta på annat att planera. HAr bara iinte kommit på vad riktigt än…

 2. Vi har varit ute med bilen sista gången för den här säsongen, men jag har inte varit riktigt lika duktig som du. Lennart har tömt tankar och vi har tömt skåp och grovstädat, men det mesta får bli i vår. Ha dé!

 3. Vi kommer ut och åka ett tag till, så det blir nog ett par helger i okt och nov innan vår går på vinteride.Börjat redan med resplanering för nästa år, hur kul som helst fast vi har nog aldrig hållt den planeringen när väl resan börjat mer än till en liten del:)Har i år bestämt mig för att njuta av all snö om den kommer som de förra vintrarna vi haft bara för att stå ut och förhoppningsvis få den att gå fortare….

 4. Kul att höra hur ni startat. Agneta – du får väl gå in på Fritidsresor/Ving eller nåt och hämta en katalog…Elisabet – vårstädningen längtar man efterLeena – ett klokt beslut. Jag borde bli bättre på att vara här och nu

 5. Oj, men snälla goa vänner, sommaren är inte slut än. Det är ju nästan 15 grader varmt ute. Själv har jag ändå, börjat tappa ur allt färskvatten och även tömma värmesystemet när vi kommer hem från våra helgresor. Man vet aldrig när kylan slår till. Helgen som kommer har vi vänner på besök, men sedan åker vi ut helgen efter. Den 15 november skall vi åka tillsammans med vänner till Tjolaholms Slotts Julmarknad, strax söder om Kungsbacka. Naturligtvis reser vi i Bobilen. Kram och ha det gott.

  1. Jo visst är det varmt. Men vi har ändå tagit detta beslut. Vi ”måste” väl se till stugan i Stöten lite också. Och så kan vi börja längta till nästa år och nästa husbilssäsong 😉
   Låter mysigt att fara iväg på julmarknad 🙂 Kram

 6. Vi vintrar aldrig husbilen. Vi använder den hela året. Naturligtvis tömmer vi o sånt nu på hösten. På vintern använder vi inte vattensystemet så ofta. Man är rädd att nåt ska frysa när det är kallt. Om man ställer bort den som ni gör..då är det klart att allt måste fixas in i minsta detalj:-) Lite trist dock att det är höst redan…;-) Kram

  1. Visst är man lite rädd för att det ska frysa. Vi fortsätter att vinterförvara bilen några år till. Vi har ju stugan i Dalafjällen också som behöver lite omvårdnad 🙂 Kram

 7. Ja en säsong går fort,tycker denna bara rusat fram så väldigt !!!!
  Det gäller ju att fixa det mesta,vi ställer oxå bort den om nån vecka till..

  Ha det gott…Kram

  1. Tiden går ju som bekant väldigt fort när man har kul 🙂 Och denna sommar har bara susat iväg i raketfart. Kram

 8. Denna höst blir det ingen avställning, tvärt om det blir ännu mera bobilsliv!
  Vi hoppas på plusgrader och tömmer därför inte:)!

  Kram

  1. Å så härligt det låter med plusgrader hela vintern. Åk och samla tips, dela med er av dem, så vi vet vart vi ska ta vägen om sisådär 5 år 🙂
   Kram

Kommentarer är stängda.