Trosa

Vi fortsatte från Dalarö till Trosa. Soligt, men lite väl blåsigt. Det är inte så jätteskönt att att sitta ute. Tog en lite promenad, för att kolla om det fanns fisk till salu, men icke sa Nicke. Söndag och off-season så får det bli nånting tillagat inne i husbilen istället. Förresten – är det nån som vet varför Trosa kallas ”Världens Ände” ? t1 t2 t3 t4 t5 t6 t7 t8

13 reaktioner till “Trosa

 1. Själv körde jag förbi vägen till ”Världen Ände” säkert mer än 100 gånger innan jag reste dit med Bobilen en fredagskväll. Sedan har det nog blivit en resa minst varje år, dock utan att veta varför det kallas världens ända. Kram och fortsatt trevlig resa.

 2. Visst är det fint i Trosa… så mysigt att gå där längs ån…
  Vet inte varför det heter ”Världens ände”, men den ligger längst ute på piren där det en gång har legat ett kallbadhus.
  ”Du reser runt i livet
  och travar hit och dit.
  Nu kan du sluta vandra.
  du kommer bara hit.”
  Så står det på en skylt ute vid ”Smörbyttan” i den runda änden på piren.

 3. Så här skriver Wikipedia: Trosa kallas skämtsamt ”Världens ände”. Ursprunget till denna beteckning är omtvistat.

  Och kommunen säger så här: – Det är lite omtvistat. Det finns en teori om att det skulle vara en pastisch på klädesplagget med samma namn, säger Richard Kihlgren, informatör på Trosa kommun, men fortsätter:
  – Men den vanligaste förklaringen till vår slogan är att det förr, när Trosa var en kuststad, bara fanns en väg att köra hit på. Och sedan kom man inte längre utan fick vända, så det var som världens ände.

Kommentarer är stängda.