2-5 juli 2013

Så här i sluttampen av resan har jag inte haft tillgång till internet och kunnat uppdatera vad som hänt. Men nu har vi landat hemma och därför kommer nu de sista dagarna.
Vi lämnade Digoin morgonen den den 2 juli. På camping Le Chevrette har vi sovit gott och blivit väl omhändertagna av Madamme själv. Hon kände igen oss eftersom det var tredje gången på denna camping och vi behövde inte ens visa camping- eller ACSI-kortet. Hon hittade oss i sin dator ändå. DigoinPå färden upp genom Frankrike valde vi betalfria vägar och satte kurs upp mot Dijon, Langres, Neufchâteau och Tuol. Där börjar en gratis motorväg som tar oss hela vägen upp till Luxemburg. I Luxemburg passade vi förstås på att tanka billigare diesel. När vi kom in i Tyskland kikade vi ut en ställplats/camping i Schweich som ligger alldeles bredvid Mosel. Här fick vi en bra plats med nosen ut mot Mosel och vi satt ute och såg pråmarna tuffa förbi. moselGöran tog en cykeltur, innan det blev dags att äta en god schnitzel på restaurangen. Kvällen var ljum och vi satt ute ganska länge. Precis när vi skulle till att lägga oss, föll de första dropparna. Det regnade av och till under hela natten brödbilen3 juli
När brödbilen kom på morgonen var det rejält blött ute. Regnet följde oss hela dagen. Men trots att det öste ner vid vissa tillfällen, samt att vi for i kringelikrokarna av motorvägar i det sk Ruhr-området (Köln Dusseldorf Dortmund) rullade det på väldigt bra och vi hade inga stopp, Vare sej av vägarbeten eller andra trafikhinder. Vi var därför ganska tidigt uppe i vårt kära Walsrode. Walsrode ligger i ”y-et” av vägarna A7/A27 10 mil s om Hamburg. Strax utanför stan finns en mycket sevärd fågelpark och det är tillåtet att stå över natten med sitt campingfordon. Det har vi gjort massa gånger, trots att vi bara gått in i fågelparken 2 gånger på 12 år….
Vi har haft regn i princip hela dan, men när vi kom fram till fågelparken var det uppehåll och vi satt ute och åt lite grillat och mumsade på jordgubbar

4 juli
Vi tog det riktigt lugnt på morgonen – ska ju bara åka en kort bit upp till Kiel idag. Därför tuffade vi på i långsamt mak och låg mellan långtradarna i ”80-kilometers-filen” på autobahn. Efter lite inköp i Kiel fick vi köra på färjan, Stena Scandinavica, redan 15.15 Vi installerade oss i hytten, duschade och gick sedan upp och satte oss att vänta på våra goda vänner från Uppsala som också hade bokat samma färja. buffeNär de också installerat sej, var det dags för middagsbuffé. Vi började lite enkelt, med hummerklor, kräftor, räkor, röros och lax. Sedan fortsatte vi med vinkokta musslor, skaldjurssallader och röror. Mera fisk. Oxfilé. Kycklinglår. mera sallader och röror. Och såser. Flera sorters ostar. Olika tårtor och kladdkakor. Så avslutade vi det hela med en mjukglass! Gissa om vi var mätta! Vi satt i två timmar och bara åt och åt….

5 juli
Färjan kom till Göteborg kl 9.15 och vi rullade av bara minuterna därefter. Ett gråtrist Sverige mötte oss. Lunch på IKEA i Örebro. Där passade vi också på att köpa en gasolflaska, p10, på Bauhaus för 259:- Skönt att nåt är billigt, när vi möts av priserna på OK som verkligen skjutit i höjden, när vi varit borta!!dyrt OK

9 reaktioner till “2-5 juli 2013

 1. Visst är det hemskt vad tiden går fort när man åker bort sådär…:) Ni ser ut att ha haft en fin resa. När man kommer hem väntar mycket jobb…med att ta hand om allt…tvätt, urpackning, tömma…ojoj. Hoppas det går bra 🙂 Välkomna hem. Kram

  1. Det heter ju ”tiden går fort när man har kul” och det stämmer verkligen! Kul att du hängt med oss 😉 Kram

 2. Välkomna tillbaka hem igen från en trevlig sommartur. Tack för resereportage och en hel massa härliga bilder 🙂
  Nu har ni lite att stå i – både efter resan och efter din mors bortgång…
  Kram

 3. oh shit vilket härligt gott frosseri på den båten…vore ju nästan värt att boka en tur bara för att få äta allt det goda 😉 och återengång, välkomna hem fast det har jag ju sagt sen ni klev in på svensk mark!
  kramar

  1. Den buffén kan verkligen rekommenderas!
   Tack igen Agneta, känner mej verkligen välkomnad av dej 😉 Kramiz

 4. Det har varit trevligt att följa er på en som vi förstår lyckad resa. Det finns alltid lite tips att suga åt sig inför ens egna kommande turer ut i Europa. Välkomna hem! Kram, 3M

Kommentarer är stängda.