Recension

Den svenske finansmannen Tom mer eller mindre flyr från Sverige och ser stora möjligheter att bygga upp en tillvaro i Ryssland. Han jobbar hårt på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank. Det handlas med olja och Tom anser att han kan handskas med korruption och mutor som är ett vardagsinslag i landet. Våldet ökar och kostar till och med Toms närmaste livet. 

Dirigenten från Sankt Petersburg är den första delen i trilogin Moskva Noir, skriven av Camilla Grebe och Paul Leander Engström. Camilla har tidigare skrivit kriminalromaner och Paul har bott i Ryssland och arbetat inom finansmarknaden. Kombinationen av dessa två, har alltså blivit denna fängslande thriller. I början upplevde jag att det var ganska många personer att hålla reda på, men efter något kapitel hade jag full koll. Berättelsen flyter på och jag har haft svårt att lägga ifrån mej boken. Spänningen ökar, kapitel för kapitel, för att i slutet av boken kulminera med några sidor då jag märker att jag till och med håller andan. Tack Fru Booked för denna möjlighet. Nu ser fram emot de andra böckerna i trilogin då jag hoppas att jag får veta mera om Tom och hans liv.
wpid-20130517_192211.jpg

 

 

 

En reaktion till “Recension

Kommentarer är stängda.