Fusk vid bilservice vanligt

Många av oss husbilsägare, har synpunkter på leveransservice och att saker inte fungerar ibland. Tyvärr verkar det vara ett allt för vanligt fenomen inom hela bilvärlden. Motormännen har granskat fem oberoende verkstäder som ingår i välkända servicekedjor. Alla verkstäderna fick underkänt. De följde inte biltillverkarnas anvisningar och krav för hur en service ska gå till. Fyra av de fem undersökta verkstäderna lämnade inte ut serviceprotokoll vilket krävs för att bilens eventuella garantier ska gälla. Ingen av de fem verkstäderna fyllde heller i serviceboken, vilket ska göras. Hela pressreleasen från M och Cision kan du läsa här 

Unknown


10 reaktioner på ”Fusk vid bilservice vanligt

 1. Visst slarvas det en massa. Slarvet kostade oss 600 € på autobahn en sommar och en hel semesterdag till spillo. Vi fick fira midsommarafton i bobilen på en verkstadsgård i Göttingen. Länge hade jag ett dunkande Alfa Romeo hjärta. Kamremsbyte vid 6000 mil utfördes inte, enligt föreskrift, bilen gick 200 mil efter service, innan motorn havererade totalt. Så illa är det i den branschen. Kram

 2. Det går inte att lita på någon längre!
  Lika i alla branscher och områden!

  Man får själv ha järnkoll på vad som görs!

  Kram

  1. Så gott det nu går – själv är jag inte alls vare sej intresserad eller kunnig på hur motorer etc ska servas…. fast det skulle nog behövas lite kunskap. Kram

 3. Bluff och båg… överallt! Det är ju inte så lätt att kolla att de gjort det de ska. Bara att betala och hoppas…
  Ha det gott!
  Kram

 4. Det är tyvärr en skrämmande utveckling vi fått i samhället. Just detta att ingen tar sitt ansvar för det man gör eller utför, det är riktigt oroväckande. Men så är utvecklingen, vi kan inte lita på någon, men hur skall det gå om manskap hålla koll på allt man köper och betalar för? Vi har ju själva varit utsatta för en hel del när det gäller vår husbil med mycket tjafs och bråk och slutligen rättssak innan det blev rätt med allt. Usch vad dåliga nyheter. Mentor att vi bloggare är mysiga och trevliga. Kram 3 M

  1. Visst är vi bloggare trevliga! 🙂
   Nu blev jag att tänka på Tomas DiLeva som sjöng för några år sen – ”Vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är så här” Kram

Kommentarer är stängda.