NU! är våren här för husbilen har kommit ut

Oj så fort dagarna går – det känns inte som om jag hinner med…
Idag har dock årets roligaste städning ägt rum. Husbilen är hämtad från sitt vinteride och nu är den städad och dammad. De allra flesta sakerna som vi brukar ha i bilen är också utplockade. Så mycket ”bra-att-ha-saker” som hänger med, år från år. Inte vet jag om allt är nödvändigt, men numera har vi ju både plats och bra lastvikt, så det känns inte som om vi måste göra avkall på så mycket.

I morgon ska jag spola igenom vattentanken. I den brukar jag hälla i vatten och sedan två flaskor flytande citron som får pumpas runt i alla slangar. Detta gör jag för övrigt ett par-tre gånger per säsong. Citronen har antiseptiska egenskaper som dödar bakterier, virus och svamp. Vi har, sedan vi skaffade husbil 2001, alltid gjort på detta sätt. Och alltid druckit vattnet direkt ut vår kran, om vi är på den norra sidan av alperna. Riktigt varför vi gjort den gränsdragningen vet jag inte riktigt – men det har fungerat för oss. Och vi har aldrig haft dåligt vatten eller blivit sjuka. Så därför fortsätter jag med min lilla ”huskur”

BildHusbilen är på väg hem!
Bild 1Ordningen är återställd – jag har bilen precis utanför vårt köksfönster och varje gång jag tittar ut, känner jag mej glad 😉

25 reaktioner till “NU! är våren här för husbilen har kommit ut

 1. Härligt,vi har också tagit hem vår Husbil och nu är vi ute över helgen på Premiärtur 🙂
  Det känns underbart att va på rull igen inför en ny säsong 🙂

  Ha det gott o trevlig helg/ Kram

 2. Städa får vi också göra när vi kommer hem. Nu behöver bilen tvättas både utvändigt och invändigt, för att inte tala om allt som man har köpt på sig under resans gång, som ska plockas in och tvätt som det börjar bli en hel del av. Måste verkligen rycka i ”åktarmen” nu när bilen står färdig mitt framför näsan på er. Vi lär inte klara oss många veckor innan vi får abstinens 🙂
  Ha de gott

  1. Ja ni har väl hela bilen full med spännande saker från Marocko kan jag tro och abstinensen brukar infinna sej ganska omgående 😉

 3. Härligt och fint väder är det också! Vi får invänta våran premiärtur ett litet tag.
  Trevlig helg
  Kram Yvonné

 4. Vi var ute redan i påskas och kan knappt bärga oss till vi får komma ut igen. Hoppas ni får många härliga turer framöver!

 5. Förstår att det är skönt att återigen ha bilen hemma, vi skulle inte klara av att inte ha den hemma. Vi sticker ju när vi har lust oavsett årstid. Det med vattnet var en bra idè, men vi använder en antibakteriell vätska i tanken för att alltid hålla vattnet fräscht. Vi skulle köpa ett vattenfilter nu i Tyskland, men har ännu inte hittat det. Tror att det är en riktigt bra lösning. Det är från 3M (inte vi). Nu kör vi också med en kanna med kolfilter för att få bort den enorma kalkhalten som råder nästan i hela Europa. Annars smakar varken kaffe eller the gott. Ha de så skönt på premiärturen! Kram 3 M

  1. Tack – ja det väcker livsandarna lite, när bilen är hemma. Eftersom vi båda jobbar mycket intensivt under veckorna ska det bli fantastiskt skönt att kunna ”fly” iväg under helgerna och hämta ny energi. Kram

 6. Tänk vad husbilen betyder mycket i livet för oss husbilsfantaster. Starkt gjort att kunna vänta på den så länge. Vilket tålamod ni måste ha. En stor kram.

  1. Vi har varit tvungen att vänta på snösmältningen för att få ut bilen – har vi fått bestämma har den varit hemma för länge sen… så tålamod, nja… jag var beredd att fara till logen med min hårfön för att hjälpa till lite med smältningen, vid ett tillfälle 🙂 Kram

 7. Städa, jag det får vi allt göra, plocka ur alla ”bra ha grejor” som man skaffat sig under vår resa. Den kommer att lätta en hel del. De där med tanken lät bra, skall testa det……..

  Ha det så skönt på första turen!

 8. Ett säkert vårtecken! Vi brukar faktiskt inte dricka vattnet i vår tank. Oftast är det ju bra dricksvatten vi pumpar in, men sen vet vi inte riktigt hur det blir när det står i tanken… Men kanske skulle man kunna göra det om man var lite mer noga. Jag vet inte riktigt hur andra gör?

  1. Vi brukar göra så, att när vi varit ute en helg, tappar vi ur vattnet på söndagskvällen. Sen fyller vi på nytt på torsdagskvällen (eller fredagen om vi har tid) Det kanske fungerar eftersom vi är noga och aldrig låter vattnet bli stående. Det känns också skönt att slippa ha i kemikalier i tanken tycker jag. Lycka till 🙂

Kommentarer är stängda.