Rattfulla kvinnor

I ett pressmeddelande från Motormännen meddelas att andelen kvinnor som blir tagna av polisen för misstanke om rattfylleri eller grovt rattfylleri har ökat. 
I mitten av 1970- talet var cirka 3 – 4 procent av de misstänkta rattfylleristerna kvinnor, enligt statistiken. 2009 – 2011 har det ökat till 11 procent kvinnor. Under de senaste åren har gruppen yngre kvinnor av misstänkta rattfyllerister ökat mest. Av statistiken framgår också att det är stora regionala skillnader i hur vanligt brottet är bland kvinnor. Störst andel kvinnor har Jämtlands län enligt statistiken.  

– Det är en mycket allvarlig utveckling som stämmer med förändrade alkoholvanor i samhället i stort. De som blir tagna av polisen är enbart toppen av ett isberg. Vi skulle vilja se att polisen gjorde fler nykterhetskontroller av bilister och yrkesförare. Det skulle öka trafiksäkerheten, säger Maria Spetz vd på Motormännen. 

Jag undrar varför det blivit så här? Beror det på att vi anammar andra kulturer genom vårt ökande resande? Eller kan det vara så att det står en sk Bag-In-Box framme på köksbänken? Oavsett måste vi hjälpas åt att få statistiken att minska igen!
foldrar_423pxBilden hämtat från Trafikverkets webb-plats


2 reaktioner på ”Rattfulla kvinnor

  1. Det är fruktansvärt oavsett om det är män eller kvinnor. Tror att det beror på en alltför vidsynt tolkning av regler och lagar. Tyvärr en situation som vi ser alltför mycket av i året samhälle. Man bryr sig inte längre om normer och regler. Vad det beror kan vi fråga oss många gånger, men ingen vågar säga som det är och varför, tyvärr. Kram 3 M

Kommentarer är stängda.