Gagnefstajl

I Dalarna finns en liten kommun som heter Gagnef. Den har verkligen hamnat på kartan och här i trakten går väl de flesta och nynnar på låten Gagnefstajl.

Bakom låten står Göran Arnberg, som till vardags spelar med bland annat BAO. Det var i höstas som Göran Arnberg fick idén att göra sin egen version av den omåttligt populära låten Gangnam style, som framförs av den koreanske rapparen PSY. Låten var i december 2012 den mesta sedda låten på Youtube, med mer än en miljard klick.
– Jag började tänka på likheten mellan ordet Gangnam och Gagnef. Sedan började jag fundera på riffet som skulle kunna göras med ett spelmanslag och sedan var det ju i princip bara att börja hitta på en text, säger Göran Arnberg.

Arnbergs version handlar om en Gagnefskarl som förgäves försöker ta sig till Säter för att uppvakta en Säterjänta. Klicka på bilden och se och hör hur det går för Gangsingen*   🙂

* en Gangsing är en person som bor i Gagnef 🙂


4 reaktioner på ”Gagnefstajl

Kommentarer är stängda.