Summering efter Elmiamässan

I ett pressmeddelande från Elmiamässan meddelas följande:

Intresset för det mobila boendet är fortsatt mycket högt. Det konstateras efter Elmia Husvagn Husbil som arrangerats i Jönköping den 6–9 september. Mässan, som i år var rekordstor, gav branschen all anledning att andas framtidstro.

– Under de fyra mässdagarna säljs ungefär 20 procent av den totala årsförsäljningen. Det säger egentligen allt om vilken betydelse mässan spelar för branschen, säger mässans projektledare Jörgen Nyström.

Till årets mässa togs ännu en hall i bruk på Elmiaområdet. Den totala monterytan var 32 500 kvadratmeter. Och än en gång var mässan utsåld till sista kvadratmetern.

Av den nedgång som drabbat husvagns- och husbilsbranschen under första halvåret syntes inga spår under mässdagarna.
– Den branschundersökning Elmia Husvagn Husbil genomfört visar att årets försäljning förväntas minska med 10 procent, jämfört med 2011. Men då ska man veta att fjolåret var ett historiskt toppår. I samma enkät säger branschen att försäljningen väntas vända upp redan nästa höst, berättar Jörgen Nyström.

Elmia Husvagn Husbil består av två delar. Den ena är utställningen, där det visas husbilar, husvagnar, villavagnar och allt annat som hör det mobila livet till. Den andra delen rymmer den sociala festivalen där närmare 10 000 campare träffas, trivs och har trevligt under fyra dagar. – Mässan är camparnas motsvarighet till Dreamhack eller Roskildefestivalen. Det är en riktig happening som pågår här på Elmia.

När det gäller 2013 års modellnyheter som visades kan man sammanfatta dem med att de blir större och lyxigare.

Fakta:

Antal Utställare: 140
Monteryta: 32500 kvadratmeter
Publiksiffra: 35 678 pers, vilket är en ökning på drygt 100 personer jämfört med i fjol
Nästa Mässa arrangeras 12-15 september 2013


4 reaktioner på ”Summering efter Elmiamässan

 1. Då blev det rekord i år igen då jämfört med ifjol,det går ju alltid upp o ner detta med försäljning
  o det repar nog sig snart igen förhoppningsvis.
  Vi kommer inte t Kopparbergs marknad för då är vi i Grekland.
  Det skall bli underbart att komma till sol o värme o härliga bad.

  Ha det gott……

 2. Det var intressanta siffror. Men med rekordstort, måste innebära antalet utställare, eftersom en ökning med 100 personer är ju en väldigt liten ökning. Vi har alltid besökt mässan bara på torsdagen, då är det lugnast tycker vi, men en del skojar och säger att det är pantermaffian som går första dagen. Kanske stämmer, vet inte. Kram 3 M

  1. Med rekordstort menar man nog ytan på mässan, för den har aldrig varit så stor. Torsdagen i år tycker jag var ovanligt lugn, men många kanske valde att vara ute i det fantastiska vädret som var. Så om man har möjlighet, rekommenderar jag ett besök på torsdagen. Kram

Kommentarer är stängda.