Stopp för kommunala ställplatser i Borgholm

Borgholms kommun ska sluta driva sina ställplatser för husbilar. Därmed har arbetet från Visita och Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, SCR, haft effekt 

Besöksliv har tidigare skrivit om att kommunägda Borgholm Energi drivit ställplatser i konkurrens med campingarna på Öland, dessutom till låga priser. Branschen reagerade mot konkurrensen och Visita ihop med SCR kontaktade kommunen.

Nyligen beslutade Borgholm att man så fort som möjligt ska arrendera ut sina ställplatser till företagare eller idrottsföreningar. Kommunen har tagit fram en husbilspolicy med målet att göra Öland till Sveriges ledande husbilsdestination. Bland annat vill man ha fler ställplatser.

Artikeln kan du läsa här. Stopp för kommunala ställplatser i Borgholm | Besöksliv.

4 reaktioner till “Stopp för kommunala ställplatser i Borgholm

  1. Arbetet med att arrendera ut ställplatserna är sedan en tid tillika påbörjat och det börjar poppa upp ett antal nya idkare av ställplatserna. I t.ex. Kårehamn drivs ställplatsen av Tomas på Kårehamns fisk och Havskök, med Stefan Milsten som hamnkaptenen. Fungerar utomordentligt, tycker vi och många med oss. Kram 3 M

    1. Jag har ju sett bilder från Kårehamn och där verkar det ju vara mycket väl ordnat. Hoppas jag kommer dit nångång. Tills dess får väl ni hålla ställningarna där 😉 Kram

  2. det var ju bra att de arrenderar ut arbetet med ställplatsen, trodde när jag bara läste rubrikenatt ställplatsen skulle bort hela o hållet!

Kommentarer är stängda.