Parmesanchips

Under kvällen hade – konstigt nog – inte nåt att göra. Så jag gjorde lite parmesanchips inför helgen. Gott att bara knapra på som dom är. Eller så kan man lägga lite topping av cremefraise och stenbitsrom ovanpå. Då blir det genast lite festligare. Eller så kan som ätas som tillbehör till en soppa. Oavsett så är dom väldigt goda 🙂

Dom är enkla att göra. Riv parmesanost och lägg i högar på en bakpappersklädd plåt. Platta till lite så de är jämntjocka. Krydda med lite svartpeppar. Ställ in i ugnen, högst upp, på 250 grader (gärna med grillfunktionen på) Gräddas till de fått fin färg. Mitt tips är att inte lämna ugnen för länge, för det går ganska fort – några minuter bara. Låt svalna på plåten.

Om man vill kan man göra större chips, när det är färdiggräddat kan man lägga det på ett upp och nervänt glas. Då torkar det till en liten korg som du kan fylla med räkröra eller nåt annat gott. Ha en trevlig fredag!


13 reaktioner på ”Parmesanchips

  1. Det är faktiskt en riktig favorit, men din idé med att hänga dem på ett glas och göra dem som entré med någon god röra köper vi direkt. Tack för tipset. Skön helg! Kram 3 M

Kommentarer är stängda.