Kort helg i Falu-trakten

Våran helg blev kort eftersom vi hade en del att pyssla med igår, lördag. Så vi for inte ut med husbilen förrän efter lunch igår. Vi började med att lämna av yngsta dottern, som ska till England och OS om några dagar. Men kompisarna har en liten ”förträff” några dagar. Sedan hade vi tänkt att åka bara en kortis – till Främby Udde, Men när vi kom dit fanns det en del arbetsfordon där, som vi snabbt kunde härröra till katergorin ”Asfaltläggare” Vi åkte därför därifrån. Istället hamnade vi på langos-afton på CaravanClubs camping Smednäset

Kvällen var solig och mycket trevlig. Kul att träffa gamla och ny bekanta. Sedan följde en helt underbar morgon! Himlen var klarblå och solen värmde så jätteskönt. Naturligtvis blev det ett morgondopp i sjön och efter det morgonkaffe med nybakad fralla.

Sedan for vi iväg på lite cachjakt i Falu-trakten. Vi hittade inte bara cacher utan årets första kantareller, (vi hittade fler än vad som finns på bild)  så nu i kväll blir det smörstekta kantareller!  En kul cache hittade vi också vid ”Nappträdet” Här lämnar alla barn sina nappar. Det så riktigt kul ut. En del hade suttit där länge….. och andra var helt nya.


13 reaktioner på ”Kort helg i Falu-trakten

 1. Vilka härliga dagar ni fick i solsken dessutom:) Men det är ni värda. Du…nappträdet var ganska gulligt:) Undrar bara om det betyder nåt särskilt med alla nappar? Ha en bra kväll o kram till er// Deciree

  1. Det är bara ett träd där barnen hänger upp sina nappar, när de slutat med napp. Istället för att lämna den till tomten, kanske 😉 Kram själv

 2. Så trevligt – langos, det är gott det… och kantareller är inte heller dumt 🙂
  Ha det bra!

 3. Kantareller skogens härliga guld, ett sådant nappträd såg vi när vi landade till med husbil i Blekinge !

 4. Jag visade vårt minsta barnbarn, Oliver drygt 2,5 år, ditt ”Nappträd”. Han kan knappt äta och ta ur nappen ur mun. Han vände och sa ingenting, när han såg din bild.

 5. Sandormen på Skagen – traktorn som kör besökare ut till Grenen – tycks vara en napptraktor, för den hade en hel svans med nappar hängande därfram.

 6. Det är lustigt att det finns så många olika sätt att ” lura” de små att lämna ifrån sig sina nappar, men en kul idé, ändå. Vi fick trevligt Borlängebesök Idag, vi drar tillÖland och träffas igen i Kårehamn, det var jättekul. Kramar 3M

  1. Är ni här på cachjakt får ni leta upp trädet 🙂 Visst är det kul med besök och speciellt om de är från Borlänge 😉 Kram

Kommentarer är stängda.