Vad är Din Semesterfavorit?

Svenskarnas favorit bland slutdestinationer på bilsemestern i Europa är Italien, vilket är populärast bland både män och kvinnor i alla ålderskategorier. Det visar en undersökning som TT-line presenterar, om svenskarnas syn på bilsemester där 1 622 personer med körkort eller bil medverkat.Den äldre generationen svenskar tenderar att mer ofta ta bilen till slutdestinationen på Europasemestern än yngre. Drygt 3 av 10 svenskar tar bilen på Europasemestern ibland och 12 procent väljer ofta att färdas med bil.

Undersökningen visar att det är troligast att man väljer att resa med bil när man ska på storstadssemester (37 procent) eller sol- och badsemester då 24 procent väljer bilen.

Topplista över svenskarnas favoriter bland slutdestinationer

1. Italien, 22 procent
2. Frankrike, 15 procent
3. Spanien, 12 procent
4. Tyskland, 10 procent
5. Österrike, 7 procent

Italien har under många år varit vårt favoritland, men nu har vi programmerat om GPS:n så vi far mot Frankrike och Spanien. Om du åker utomlands – var åker du helst? 


4 reaktioner på ”Vad är Din Semesterfavorit?

  1. Vi gillar att åka till olika ställen, men med husbilen har det bl.a. blivit Italien och Kroatien. Poängen med bil/husbil är ju dock att man inte bara behöver ha ett specifikt mål, utan att man kan uppleva många olika platser längs vägen tycker jag.

    1. Precis, vitsen med husbil är att vara flexibel, kunna stanna eller fara vidare. Och vi brukar säga att resan är målet 🙂

  2. Hej, gillar din blogg, vi åker också husbil i Europa. Mest har vi rest i Kroatien och Italien men i år tar vi vägarna mot Spanien istället precis som ni. Vi gillar att inte planera så mycket i förväg utan åker istället lite efter väderkartan eller tar det som det kommer. Håller med om att det är flexibiliteten som är så härligt.

    1. Hej Kattis. Vad roligt att du tycker om min blogg! 🙂 Flexibiliteten tror jag är det allra bästa med husbilslivet. Ha en härlig resa när det blir dags!

Kommentarer är stängda.