Sol och vindskydd

I somras gjorde jag ett funktionellt, men enkelt sol,vind och duggregns-skydd. Jag var iväg till Biltema och köpte två gråa duschdraperier.

Jag började med en gavel. För att få rätt vinkel upptill vevade jag ut markisen. Satt upp mittstången vi har, vek runt draperiet och nålade det så det blev en kanal, med stången inuti. Jag kollade att nederkanten blev någotsånär rak. Sedan klippte jag bort överflödet av tyget och sydde där jag nålat. Jag fick då en trekantig bit över. Från den trekanten klippte jag bort öglorna och sydde fast dem i nederkanten av draperiet, för att kunna spänna fast med en tältlina.

Det andra duschdraperiet använde jag till fronten. Jag var iväg till husvagnsfirman i stan och köpte kederlist på metervara. 2 m behövde jag. Kederlisten sydde jag fast på ena långsidan och på den andra, satte jag på tre öglor för att kunna spänna den mot marken. Färdig, och enkelt att dra den i markisens list. Så fram med symaskinen, nu och ägna dej åte lite hemslöjd 🙂


4 reaktioner på ”Sol och vindskydd

Kommentarer är stängda.