Handdukstest


Det är ganska stor skillnad på handdukar av frotté och siden. För ett tag sedan gjorde vi en handdukstest. Så i husbilen använder vi nu bara frottéhanddukarna som liggunderlag på stranden, i solstolen etc och vid dusch och bad är det alltid en av sidenhanddukarna som får hänga med. Reser vi utan husbil, så blir det bara sidenhanddukar. Både plats och vikt-besparande och de torkar fort. Har du sidenhanddukar i husbilen (eller hemma) ?Ett alldeles ovetenskapligt test av handdukar har genomförts med manlig och kvinnlig testpanel. Att beskriva en känsla är ju svårt och det här testet baserar sej på just känsla. Din känsla och upplevelse kan naturligtvis vara helt annorlunda, än testpanelens. Torktiderna kan också förändras med förutsättningarna. I det här fallet har handdukarna torkat över en stolsrygg, i ett rum med 20-gradig värme. Luftfuktigheten har varit något åt det torra hållet. Alla handdukar är alldeles nya och aldrig tvättade, förutom den rosa frottehandduken som har ett par år på nacken. Det är nog till handdukens fördel, för många frottéhanddukar kan ju till och med upplevas som vattenavstötande när de är nya. Den känslan finns inte hos någon av de övriga i testet. 

Som testvinnare utser vi SidenSelmas Turkosa handduk i 100% viskos. Både den manliga och kvinnliga testpanelen hade den bästa torkupplevelsen med den handduken. Även bra pris, bra storlek, vikt och helt Ok torktid bidrog till vinsten. Kvinnornas tvåa blev den Rödorange handduken ”DryLite” från Wild-outdoorlife medan männens tvåa blev den gröna råsidenhandduken från SidenSelma. I botten hamnar den gula hushållsduken från livsmedelsbutiken. Det är ju faktiskt inte en handduk i ordets rätta mening, men som alternativ på vandring, cykeltur etc, kan den fungera väl så bra om packning och vikt ska prioriteras. Och som jämförelse var den rolig att ha med! Och testpanelen har aldrig varit så ren som den helg, då testet genomfördes.

Artikeln i sin helhet är  författad av mej, samt publicerad i Fritidsmagasinet Caravan