Projekt Bauska, i Lettland

Den här artikeln är publicerad i DalaDemokraten. Men eftersom min kära dotter är med tar jag mej friheten att sprida den vidare. Känner du att Du vill bidra med en slant, när Du läst om projektet; meddela mej det i kommentaren så ska jag vidarebefordra kontakten med skolan och eleverna.


Hedemoraelever hjälper utsatta familjer i Bauska

Publicerad: 2011-10-19 05:50

Martin Koch-gymnasiet har som tradition att hjälpa utsatta familjer i Bauska. Fem tjejer på barn- och fritidsprogrammet samlade under förra läsåret in pengar till stöd för familjerna. Nu tar sju nya tjejer över stafettpinnen.


Nu tar Ida Fajersson, Mariam Bouzaidi, Anna Westerlund, Lisette Nordahl, Emelie Green, Jennifer Herr och Mikaela Lindström vid traditionen att samla in pengar till behövande i Bauska. FOTO: MIKAEL ERIKSSON


Sara Wedin, Rebecca Ruth, Linn Granberg, Linn Lindblad och Emma Nylund gick sitt tredje och sista år på Martin Koch-gymnasiets barn- och fritidsprogram förra läsåret. De drev då projektet Hjälp oss att hjälpa och där de fortsatte den tradition som finns vid Martin Koch att stödja utsatta familjer i lettiska Bauska.


Tagit över
Under sitt projekt samlade de in i runda tal 32 000 kronor. Nu har Ida Fajersson, Mariam Bouzaidi, Anna Westerlund, Lisette Nordahl, Emelie Green, Jennifer Herr och Mikaela Lindström som detta år går sitt sista år på barn- och fritidsprogrammet tagit över och ser till att traditionen får leva vidare. Och de får hjälp av läraren Kristina Karls.
Under läsåret ska de i sitt projektarbete samla in pengar till stöd för utsatta familjer och målsättningen är klar.
– Vi ska samla in mer pengar än vad de gjorde förra året, säger Mariam Bouzaidi.


Handlar på plats
Pengar som de under våren tar med sig när de reser till Bauska och där de på plats kommer att använda för att köpa in saker som de utsatta familjerna är i behov av. För att vara säkra på att hjälpen verkligen når dit den som bäst behövs har de kontakt med samma socialsekreterare i Bauska som förra årets grupp hade.
I samband med Martin Koch-gymnasiets öppna hus 27 oktober kommer de sju tjejerna att sälja hembakat bröd och även informera om projektet.
– Vi kommer också att visa bilder som förra gruppen tog när de var över, säger Anna Westerlund.


Hjälpen behövs
Och samtliga sju tjejer är överens om att bilderna visar att hjälpen verkligen behövs.
– Man ser att de bor i ruckel med jordgolv, säger Emelie Green.
Tjejerna kommer även att vara ute på stan med insamlingsbössor och söka kontakt med sponsorer för att få in pengar.
En tanke de har är att få alla program på gymnasiet att ställa upp en dag och jobba för projektet. Det handlar dock inte om något dagsverke utan att eleverna ska jobba på skolan i sina ordinarie program. Ida Fajersson ger som exempel att eleverna på fordonsprogrammet skulle kunna hjälpa folk att byta däck mot att de skänker pengar till insamlingen.


MIKAEL ERIKSSON

En reaktion till “Projekt Bauska, i Lettland

Kommentarer är stängda.