Buss-start och värmande soppa

Idag började jag åka buss. Det kändes lite ovant måste jag säga. Att passa en tid på morgonen och inte bara sätta sej i bilen och köra iväg, när jag själv vill var lite stressande. Men den stressen gick över när jag kom fram till busshållplatsen, Här stod jag en stund, med solen i ögonen och lyssnade på fåglarnas morgonserenad. 
Arbetsdagen försvann i rasande tempo, som vanligt och på bussen hem kopplade jag av med ljudboken i mina öron. När jag klev av vid hållplatsen hemma kom jag att tänka på kvällsmat. Denna evinnerliga källa till frustration och frånvaro av påhitt (och tid…) Nu njöt jag bara av promenaden hem. Kvällsmaten var ju redan fixad. Det har Lina sett till. Jag fick ju första matkassen igår kväll. Så ikväll blev det Nikkaluokta-soppa med ett gott, färskt bröd till. Mycket gott, i en blandning av smaker som jag inte själv hade kunnat komma på.  Och mycket blev det, så det hamnar även i matlåda till både mej och gubben.