Pysseldags?

Nu är det hög tid att börja julpyssla. Varför inte göra nåt eget? Det är ju inte så svårt att få till. Torkade apelsinskivor som sätt fast i en fluffig ljusmanchett tillsammans med en kanelstång – inte helt fel. Dessutom doftar det ljuvligt av kanel och apelsin. Det är på nåt sätt riktigt äkta jul-dofter. När mina tjejer var små ville de alltid ha en apelsin hängande i fönstret. Apelsinen var späckad med hela nejlikor som tryckts in i skalet. Den spred en värmande, mysig juldoft. 
Dofter är ju nånting som får oss att må bra. Att slappna av. Och det behövs, allrahelst nu när advensstressen slår till och hysterin inför julstöket närmar sej. Tänd ett ljus istället och känn doften av lugn. Baka och stöka gärna – men njut av det du gör. Sänk kraven! Advent och jul blir det. Varje år. Och jag tänker bara göra det jag själv vill (eller orkar). Ha en härlig fredag! 

En reaktion till “Pysseldags?

  1. visst är doften av apelsin o nejlikor en riktig jultradition som gjordes när man själv var liten med. Doften är ljuvlig och julig!

Kommentarer är stängda.