The Libster Award

För en tid sedan fick vi en trevlig överraskning: Freedomtravel och tiaregndroppen nominerade oss till ”The Liebster Award”. Idén bakom awarden är att lyfta fram andra bra (rese)bloggar som man tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Vi har fått några frågor som vi svarar på i det här inlägget.

VAD ÄR ”THE LIEBSTER AWARD”?

The Liebster AwardGenom ”The Liebster Award” kan man ge några resebloggar man gillar en ”High Five”. Vi säger tusen tack till Freedomtravel och Hobby on The road som ville ge den här Awarden till oss, och det känns roligt.

Reglerna verkar variera, men poängen är helt enkelt att få folk att upptäcka nya (rese)bloggar.

Frågorna vi fick från Freedomtravel är:

Hur reser du helst och varför?
Sedan 2001 haft vi haft husbil och då blir det ganska naturligt att ta med den. Det är ett smidigt sätt att ta. Man har allt med sej och man kan stanna nästan var som helst. Ofta har vi funderat ut en rutt, men sen kan vädret helt ändrat på våra planer. Och det är liksom tjusningen med husbilresor, man tar dan som den kommer.

Berätta om ett resmål som du tycker är underskattat och som fler borde upptäcka!
Tysklands många små städer och då tänker jag bland annat på Ahrweiler. En lagom stor, gammal stad med ringmur och kullerstensgator. Bra shopping och mysiga restauranger. Tyskland är för många en transportsträcka söderöver, men åk av Autobahn och upptäck de små byarna, de är ofta riktiga små pärlor.

Vilka tre storstäder gillar du mest och varför?
Florence är en fantastiskt vackert stad. Att komma norrifrån och se stan uppifrån, med det enkupiga tegeltaken, Domen med sin kupol och floden Arn som rinner, fram är verkligen värt att uppleva.

New York. Att besöka The big Apple är som att göra en jordenrunt-trip. Ett par sköna skor så är det väldigt enkelt att uppleva Manhattan Central Park, little Italy, Chinatown och Soho.

Så måste jag ju också ta med båt huvudstad Stockholm. Ingen annan storstad kan bjuda på så många vackra vyer, vatten och bra shopping

Vilka tre länder har den godaste maten enligt dig?
Då måste det bli Frankrike, Frankrike och Italien och som ni kanske förstår så kommer den franska maten på första plats. Ingen har samma finess på tillagning och uppläggning som fransoserna.

Finns det något ställe du aldrig vill resa tillbaka till och i så fall varför?
Tveklöst Gambia. Många drog i våra väskor och skulle bära dem. När jag ville bärs min handväska själv, gick vederbörande över på andra sidan vägen skrikande ” titta vilka dj…. a rasister” Skrikandes på svenska….Då ville jag bara hem

Vilka språk pratar du, och hur påverkar det dina val av resmål?
Engelska. Kan lite lite turistfranska, spanska och italienska men det påverkar inte vårt resande alls för vi får väl ta till ett leende och lite kroppsspråk, då klarar man sej

Berätta om ett möte med människor som ledde till något oväntat!
2010 träffade vi ett par från Uppsala som vistades på samma camping som oss. Det ledde till att vi idag räknar dem till våra allra bästa vänner, vänner som vi kan både skratta och gråta ihop med

Har du någon gång gjort bort dig kulturellt?
Kindpussar i Frankrike är inte lätta att hålla reda på. En av de första gångerna vart jag inte riktigt med, så det blev en puss på munnen istället!

Om du hade obegränsat med pengar – vart och hur skulle du resa då?
Om jag hade obegränsat med pengar skulle jag antagligen inte jobba. Då skulle jag fara till nya Zeeland och hyra husbil där under en månad eller två. Sen skulle nästa anhalt bli Hawaii där jag bara skulle lata mej i en hyrd hydda på stranden. Sedan Californien, det skulle jag uppleva, någon vecka med hyrbil och bo på hotell innan jag for hem igen.

Vart går nästa resa?
Vår närmaste resa går hemåt,eftersom jag sitter i Spanien just nu 😀

Vi vill skicka denna Award vidare med frågorna:
Hur reser du helst,och varför
Berätta om ett resmål som du tycker är underskattat och som fler borde upptäcka
Vilka tre storstäder gillar du mest och varför
Vilka tre länder har den godaste maten enligt dig
Finns det något ställe du aldrig vill resa tillbaka till
Vilka språk pratar du och hur påverkar det dina val av resmål
Berätta om ett möte med människor som ledde till något oväntat
Har du nån gång gjort bort dig kulturellt
Om du hade obegränsat med pengar vart och hur skulle du resa då
Vart går nästa resa

Vi hoppas ni fångar bollen
JoY tillsammans
Vardagsglitter
Lennarts tankar
Ottar & Else
Inger och Bertils Frankrikesida


3 reaktioner på ”The Libster Award

  1. Tack för nomineringen! Första reflektionen är att vi är väldigt eniga i många av era svar, men vi gör ändå ett försök inom kort.

  2. Vad kul att du hängde på! Florens har vi aldrig varit i, men är nyfikna på! Och visst är Stockholm också fint! 😉 Håller också med om Frankrike och maten, Upplevelsen i Gambia lät inte så kul…

Kommentarer är stängda.