Nya registrerings-skyltar

I år införs nya registreringsskyltar i Sverige. Och jag såg faktiskt en på stan idag på en alldeles ny bil. Bilden är dock hämtad från Googleregskylt_2014När det gäller den ordinarie, vita skylten försvinner möjligheten att välja bort EU-symbolen och därtill ska bilens så kallade fabrikatskod skrivas ut ovanför själva registreringsnumret tillsammans med fordonets chassinummer. Koden består av två eller tre tecken, till exempel VOL för Volvo. Transportstyrelsens ambition med förändringen är att göra det svårare att falskskylta fordon.

Dessutom inför Transportstyrelsen en helt ny typ av skylt för tävlingsfordon, till exempel rallybilar som färdas begränsade sträckor på allmänna vägar. Skylten får en orange botten, svart text och EU-symbolen till vänster.

Andra förändringar är att MC-skylten blir mindre eftersom kontrollmärket slopats. Det blir enklare att få den mindre så kallade USA-skylten. Och EU-märkning blir obligatoriskt även på taxiskyltar, saluvagnsskyltar och de mindre USA-skyltarna.


8 reaktioner på ”Nya registrerings-skyltar

Kommentarer är stängda.