Hyra/Hyra ut din husbil – Grand Tourismo vill ha Din hjälp

Med anledning av mitt tidigare inlägg om Grand Tourismo och hyra/hyra ut husbil, vill jag bara lägga upp delar av inlägget som Jens Fylkner skrivit. Jens är en av delägarna på Grand Tourismo och vill ha lite hjälp av oss husbilsåkare. Och det kan vi väl bistå med?

Hej, vad kul att ni startade upp en diskussion kring detta, det är precis vad vi behöver för att veta hur och vad vi kan göra för att få husbilsägare som ni att vara villiga att hyra ut bilen när den ändå står still. Nu är säkert många av just er så flitiga användare av husbilen att det kanske inte aktuellt att hyra ut det, men vi ser att många andras husbilar mest står still och bara används några veckor om året. Och det kan ju också vara så att många inte tycker sig ha råd att ha en husbil, men skulle kunna finansiera innehavet om det var enkelt att hitta hyrestagare för bilen. 

Vad skulle krävas för att ni skulle ”våga” släppa iväg bilen? Handlar det om försäkring, om villkoren hyrestagaren godkänner, om antal mil bilen får köra, eller något annat? Eller är det helt enkelt så att husbilen är för personlig för att man ska vilja ha någon annan att bo i den? Vi vill jättegärna höra era funderingar, antingen här eller direkt till oss (jag nås på jens@grandtourismo.se) eller på vår sajt (http://www.grandtourismo.se). 


Vad gäller förbättringar i husbilsbranschen, eller egentligen uthyrningsbranschen av husbilar, så är det ju inte svårt att se att det knappt finns någon som hyr ut husbilar på mer än någon enstaka ort, knappt någon som hyr ut husbilar i olika prisklasser, knappt någon som kan erbjuda mer än 6-7 husbilar totalt. Vår ambition är ju att skapa en stor flotta av husbilar genom att mäkla ihop husbilsägare och husbilshyrare, och på så sätt kunna erbjuda bilar från norr till söder, från billig till dyr och från liten och smidigt till stor och rymlig. Men det kan vi ju bara lyckas med om vi lyssnar in husbils-Sverige och lyckas lösa de bekymmer som skaver när man tänker tanken att hyra ut sin husbil.

En reaktion på ”Hyra/Hyra ut din husbil – Grand Tourismo vill ha Din hjälp

  1. STORT tack för att ni lyfter frågan, jag hoppas verkligen vi får litet synpunkter, konstruktiv kritik eller förslag. Kors & Tvärs verkar, jämte FreedomTravel och några andra bloggar, som de verkligt aktiva på nätet vad gäller husbilsbloggar, så det är ju litet av gräddan av husbils-Sverige vi hoppas lyssna av här. Jag har förstått så pass mycket att husbilen för många är ett högst personligt fordon som man ogärna släpper ifrån sig ens till nära vänner och familjemedlemmar. Och jag kan absolut förstå det, samtidigt hoppas vi ju kunna medverka till att fler än idag kan och har råd att skaffa husbil, i och med att de ska kunna få bättre uthyrning av sin bil. Kanske en del av Kors & Tvärs läsare byter ut sin husbil litet oftare genom att låta den hyras ut på slutet innan det är dags att växla in den mot en annan bil. Etc, etc. Oavsett vilket, vi är som sagt väldigt måna om att få ta del av allas tankar, så gå loss här i kommentatorsfältet!

Kommentarer inaktiverade.