Hyra husbil?!

Grand Tourismo kallar sej för Sveriges första moderna uthyrningsföretag av husbilar. Det är bröderna Jakob och Jens Fylkner som startat företaget. De har ett långt förflutet inom camping och semesterbranschen. Kronocampingarna i Tylösand och Torekov, First Camp Umeå, Luleå och Karlstad ingår i familjens kedja av campingar. Grand Tourismo vill med sitt företag, förenkla för den som vill hyra (eller hyra ut) en husbil och de är övertygade om att det finns massor av förbättringar som kan göras i husbilsbranschen.
Vad dessa förbättringar går ut på, kan jag dock inte få fram via deras hemsida.

Har du hyrt husbil nångång? Eller kan du tänka dej att hyra ut din, privat eller genom en förmedling?


11 reaktioner på ”Hyra husbil?!

  1. Vi har pratat om att hyra husbil för att se om det är nåt för oss istället för att tälta. Men det närmsta vi har kommit är att hyra kanalbåt 6 gånger, och det är toppen!:-)

  2. Kanalbåt låter underbart! Får mej oooosökt att tänka på nån gammal TV-serie, tror den hette \”Floden blev mitt liv\” Sen ska ni absolut prova husbil nångång! Fast jag är ju lite partisk, till husbilslivet 🙂

  3. I början pratade vi om att hyra ut vår, men nu känner vi inte längre att vi kan tänka oss att göra det… Vi har gjort om så mycket, gjort den så personlig och så är vi rädda om den… och använder den ofta. Så nej, det blir inte. Men vi kan absolut förstå andra som gör det.

  4. Det är jag som krånglar när det gäller husbil. Jag tycker det är läskigt nog när vi hamnar med vår vanliga bil i en trång gränd. Och det tenderar vi till att göra OFTA! 🙂

  5. Vi har också pratat, förra sommaren om att hyra ut vår husbil. Kändes inte rätt. Man är rädd om det man har. Och om olyckan skulle vara framme då…nej det ville vi inte, så vi slutade ut allt:)skönast så.

  6. Nej krångla inte! Tänk till lite i förväg och undvik stadskärnor. Sunt förnuft och en bra magkänsla, så fixar sej det allra mesta. Och hamnar i nån trång gränd vet jag att alla runtomkring, vinkar och hojtar/hjälper till, tills man passerat.

  7. Det är ju tur för många utan husbil, att någon vill hyra ut sin bil, så de utan, kan få prova på. Visst blir bilen personlig – det är ju vårt andra hem! Och inte heller vi hyr ut. Den är aldrig ledig under sommarmånaderna 🙂

  8. Ja om man hyr ut och nånting händer…. usch så trist…. Som jag skrev tidigare – vi hyr inte ut för vår bil är aldrig ledig under sommarmånaderna!

  9. Hej, vad kul att ni startade upp en diskussion kring detta, det är precis vad vi behöver för att veta hur och vad vi kan göra för att få husbilsägare som ni att vara villiga att hyra ut bilen när den ändå står still. Nu är säkert många av just er så flitiga användare av husbilen att det kanske inte aktuellt att hyra ut det, men vi ser att många andras husbilar mest står still och bara används några veckor om året. Och det kan ju också vara så att många inte tycker sig ha råd att ha en husbil, men skulle kunna finansiera innehavet om det var enkelt att hitta hyrestagare för bilen. Vad skulle krävas för att ni skulle \”våga\” släppa iväg bilen? Handlar det om försäkring, om villkoren hyrestagaren godkänner, om antal mil bilen får köra, eller något annat? Eller är det helt enkelt så att husbilen är för personlig för att man ska vilja ha någon annan att bo i den? Vi vill jättegärna höra era funderingar, antingen här eller direkt till oss (jag nås på jens@grandtourismo.se) eller på vår sajt (http://www.grandtourismo.se). Vad gäller förbättringar i husbilsbranschen, eller egentligen uthyrningsbranschen av husbilar, så är det ju inte svårt att se att det knappt finns någon som hyr ut husbilar på mer än någon enstaka ort, knappt någon som hyr ut husbilar i olika prisklasser, knappt någon som kan erbjuda mer än 6-7 husbilar totalt. Vår ambition är ju att skapa en stor flotta av husbilar genom att mäkla ihop husbilsägare och husbilshyrare, och på så sätt kunna erbjuda bilar från norr till söder, från billig till dyr och från liten och smidigt till stor och rymlig. Men det kan vi ju bara lyckas med om vi lyssnar in husbils-Sverige och lyckas lösa de bekymmer som skaver när man tänker tanken att hyra ut sin husbil.

Kommentarer inaktiverade.